KAN KONSENTRERE SEG OM RIO: Ezinne Okparaebo klarte OL-kravet i dag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAN KONSENTRERE SEG OM RIO: Ezinne Okparaebo klarte OL-kravet i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ezinne er klar for OL i Rio

Godt under OL-kravet i sesongstarten.

Ezinne Okparaebo innledet sesongen i amerikanske Clermont lørdag med å løpe 100-meteren på 11,28 sekunder i medvind på 1,4 sekundmeter.

Det er under OL-kravet, noe som betyr at den norske Ezinne Okparaebo kan begynne å tenke på starten i Rio-OL. Det internasjonale kravet for å komme med til de første sommerlekene i Sør-Amerika er på 11,32 sekunder.

- Dette er en veldig bra start på sesongen for Ezinne. Hun er under det internasjonale OL-kravet i første løp, slår Ronny Nilsen fast overfor NTB. Han la ikke skjul på at han var svært fornøyd med prestasjonen.

Det er tanken at Okparaebo fra Oslo skal løpe ytterligere en 100 meter i dette stevnet, og planen er også at hun skal være med på 200 meter.

Fortsatt har hun et stykke å gå til å matche sin egen norske rekord på distansen. Den lyder på 11,10 sekunder og ble satt i London under OL i 2012. Men å komme ned på slike tider er altfor tidlig på dette tidspunktet av sesongen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.