Ezinne gråt av glede etter rekordløp

Tok seg til semifinale på 100 meter med ny norsk rekord.

DAEGU (Dagbladet): Oslo-jenta Ezinne Okparaebo (23) har hatt det med å levere sterke prestasjoner i mesterskap, og i natt norsk tid gjorde hun det igjen.

Norsk rekord på 11.21 i innledningsheatet under VM i Daegu er ikke feil i det hele tatt.

- Jeg følte at det var et bra løp. jeg var litt spent og nervøs og det var litt uvisst hvordan det kom til å gå. Jeg hadde fire andre i heatet som i utgangspunktet var bedre enn meg, så jeg måtte bare løpe på helt inn, og det synes jeg at jeg klarte veldig bra, sier Ezinne etter superløpet.

Måtte prestere
Selv om det bare var innledningsheatet på kvinnenes 100 meter, visste Ezinne at hun måtte kline til for å sikre seg en eventuell semifinaleplass i morgen.

Av de sju andre jentene i 23-åringens heat, sto tre stykker med bedre personlig rekord enn henne. Både Kerron Stewart (10.75), Ruddy Zang Milama (11.09) og Semoy Hackett (11.17) har løpt kjappere enn Ezinne tidligere.

For å gå til semifinale måtte den norske 23-åringen plassere seg blant de tre beste i heatet eller blant de tre beste tidene utenfor de sju tet-trioene fra hvert heat.

Det klarte hun altså med glans.

Etter en god start, økte hun farten hele veien, og løp inn til 11.21, to hundredeler raskere enn hennes egen norske rekord, satt under Barcelona-EM for et år siden.

Daegu 20110828 : VM i friidrett Daegu 2011 . Ezinne Okparaebo satte ny norsk rekord på 100 m kvinner . Her smiler og gråter hun påvei inn til mixedsone. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Daegu 20110828 : VM i friidrett Daegu 2011 .Ezinne Okparaebo satte ny norsk rekord på 100 m kvinner . Her smiler og gråter hun påvei inn til mixedsone. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Daegu 20110828 : VM i friidrett Daegu 2011 . Ezinne Okparaebo satte ny norsk rekord på 100 m kvinner . Her smiler og gråter hun påvei inn til mixedsone. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Daegu 20110828 : VM i friidrett Daegu 2011 .Ezinne Okparaebo satte ny norsk rekord på 100 m kvinner . Her smiler og gråter hun påvei inn til mixedsone. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Daegu 20110828 : VM i friidrett Daegu 2011 Ezinne Okparaebo satte ny norsk rekord på 100 m kvinner . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Daegu 20110828 : VM i friidrett Daegu 2011 . Ezinne Okparaebo satte ny norsk rekord på 100 m kvinner . Her smiler etter målgang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.

Og da prestasjonen gikk opp for henne i målområdet, kom tårene og smilene om hverandre.

- Kan løpe raskere
Da hun møtte pressen noen minutter seinere, var hun ikke akkurat misfornøyd.

- Jeg visste at jeg har noe å gjøre her. Dette var utrolig deilig.

- Kan du løpe enda raskere i semifinalen i morgen?

- Jeg håper på å løpe fortere, man vet aldri. I dag ga jeg det som var nødvendig. Det MÅ ikke bli norsk rekord i neste løp også, mye avhenger selvfølgelig av forholdene.

- Du satte to Norgesrekorder under EM i Barcelona i fjor, og nå gjør du det igjen - hva er hemmeligheten?

- For meg, når det er mesterskap, er spenningsnivået virkelig høyt. De beste løperne i verden er her og jeg har skikkelig lyst til å hevde meg.

- Hva tror du om semifinalen i morgen?

RÅTT:  Ezinne hadde ikke noe som helst å utsette på sitt eget løp, men utelukker ikke at hun kan løpe enda raskere. Foto: Bjørn Langsem
RÅTT: Ezinne hadde ikke noe som helst å utsette på sitt eget løp, men utelukker ikke at hun kan løpe enda raskere. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Morgendagen har jeg ikke begynt å tenke på helt ennå. Nå må jeg bare komme meg til hotellet, hvile litt og så lade opp til neste løp.

Imponert sportssjef
Friidrettssportssjef Ronny Nilsen bøyer seg i støvet over Ezinnes prestasjon.

- Hun har levert flere gode resultater og sine beste løp noensinne i mesterskap, så det at hun gjør det igjen, synes jeg er strålende. Hun er sterk i hodet og hun finner formen til mesterskapene. Det er utrolig bra at hun klarer det igjen, sier Nilsen, og legger til:

- Hun kan senke skuldrene etter dette. Jeg håper hun skal gå under 11.20 i morgen. Nå er hun i semifinalen, så da er et mål allerede nådd.

Ezinnes tid var den 12. beste av de 56 jentene som løp i mellomheatene. Skal hun til finalen i morgen ettermiddag norsk tid, må hun dermed overgå seg selv - enda en gang.

• Semifinalen med Ezinne går kl. 12.30 norsk tid i morgen, mandag. Finalen går kl. 13.45.