Ezinne nærmer seg 200-meterrekorden

Ny personlig rekord i Golden League.

Ezinne Okparaebo nærmer seg den gamle norske rekorden på 200 meter. I Golden League-stevnet i Zürich satte hun personlig rekord med 23,61 sekunder.

Det er Mona Evjen som holder norgesrekorden på distansen med 23,31 fra 1982, men dersom Okparaebo fortsetter den fine utviklingen hun er inne i, er det mye som tyder på at Evjens rekord har begrenset levetid.

Ezinne Okparaebo forbedret den norske rekorden på 100 meter til 11,32 i OL i Beijing, så det er helt klart at hun har klart å bevare den gode OL-formen. Tiden hennes fredag kveld holdt til 2. plass.

Oda Utsi Onstad klarte 6,09 meter i lengde i Zürich fredag kveld. Det var årsbeste for henne, og over kravet til deltakelse i junior-EM neste år. Oda endte på 4. plass med seksmetershoppet sitt.

- Veldig bra innsats av Ezinne og Oda. Det skal bli spennende å følge dem i nordisk-baltisk mesterskap neste helg. Der løper Ezinne både 100 og 200 meter, mens Oda starter i både lengde og tresteg, sa påtroppende sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund, Ronny Nilsen til NTB fredag.

Jørgen Hasle Johansen, Marius Frøvig Schneider og Eivind Jenssen løp amerikansk stafett. Det er en stafett over 3000 meter, der man kan veksle så mye man vil. Det norske laget endte på 3.-plass. Sveits vant på hjemmebane på Letzigrund stadion.

Christian D.V. Linnerud løp inn til 55,3 sekunder og var et stykke bak persen sin på 400 meter hekk fredag kveld, mens Hans Christian Fløystad klarte 3.57 minutter på 1500 meteren.

Christina Vukicevic deltok ikke i Zürich. Hun har vært litt småsyk etter hjemkomsten fra Beijing og sparer seg til nordisk-baltisk mesterskap neste helg, der hun løper både 100 meter hekk og 200 meter.

FORTSETTER Å IMPONERE: Ezinne Okparebo fortsetter der hun slapp i OL. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
FORTSETTER Å IMPONERE: Ezinne Okparebo fortsetter der hun slapp i OL. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

(NTB)