Ezinne Okparaebo kan endelig løpe uten smerter

Kvitt tåskaden og klar for VM.

STARTER OPPKJØRINGEN: Ezinne Okparaebo er kvitt tåskaden sin, og skal nå trene for fult fram mot VM i Moskva i august. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
STARTER OPPKJØRINGEN: Ezinne Okparaebo er kvitt tåskaden sin, og skal nå trene for fult fram mot VM i Moskva i august. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Ezinne Okparaebo er tilbake for fullt etter en liten pause på grunn av et problem med den ene tåen. Nå starter hun for fullt med forberedelsene til VM i Moskva.

Nrk.no skriver at Okparaebo som har slitt voldsomt på forsesongen i år, tror toppformen er i anmarsj.

Den siste snaue uken har hun rukket å være med i to løp. Det ble 11,34 på 100 meteren i Madrid lørdag og 11,40 og annenplass i Luzern onsdag. I det siste løpet ble avslutningen i svakeste laget.

- Det som er positivt, er at jeg kjenner at det løsner. Jeg kjenner meg mye lettere i kroppen, og det er mye artigere å konkurrere. Nå håper jeg tidene kommer etter hvert. Jeg har troen på at toppformen nærmer seg, sier Okparaebo til NRK.no.

Ezinne Okparaebo sier at hun løper uten smerte og er fornøyd med utviklingen.

- Jo, det er veldig bra at jeg kan løpe uten smerte. Nå må bare hjernen også vite at det går bedre. Derfor trenger jeg flere løp for å komme meg videre.

- Heldigvis er det litt tid igjen til VM. Jeg har trent veldig bra og er sterk. Nå gjelder det bare å få ut dette i løpene. det gjelder å være tålmodig og sterk mentalt, sier Okparaebo.

Nrk.no skriver også at hun satser på minst et løp til før VM. Det håper jenta som har den norske rekorden med 11,10 sekunder på 100 meteren fra OL i London i fjor, å få til enten i Sverige eller i England.

VM i Moskva starter 10. august.

(NTB)