Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ezinne Okparaebo med kanonstart etter tjuvstart

Vant forsøksheatet.

TIL SEMI: Ezinne Okparaebo var best i sitt heat. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
TIL SEMI: Ezinne Okparaebo var best i sitt heat. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Ezinne Okparaebo tok en pause fra friidretten da hun ble vraket fra Olympiatoppens OL-satsing og ting ikke klaffet for henne i fjor, men i år satte hun sammen et team og gjorde seg klar til å satse for fullt igjen.

Okparaebo innehar norgesrekorden på 100 meter flatt for kvinner, og har tolv NM-seire på rad mellom 2005 og 2016.

Men i dag var det forsøksheatet på 100 meter som gjaldt for 30-åringen.

Heatet startet med en tjuvstart av greske Olivia Fotopoulou, og jentene måtte tilbake til start. Etter at Fotopoulou hadde forlatt banen kunne Okparaebo og de andre løperne gjøre seg klare til et nytt forsøk.

- Hadde en god start

Ezinne Okparaebo hadde en ganske treg start ifølge startblokkregistreringa da Fotopoulou tjuvstartet, men tjuvstarten ga henne en ny mulighet til å komme seg raskt i gang på neste forsøk. Den muligheten tok hun.

Den norske jenta hadde en herlig åpning og kom godt i gang, men det dabbet litt av underveis. Likevel løp også Okparaebo inn til heatseier med tida 11,44, og tok seg med det videre til semifinalen i morgen.

- Det var gøy å være der ute og få et mesterskap og bare fyke ut og vinne, sier en glad Okparaebo i pressesonen etter heatet.

- Helt ok tid

Hun ristet på hodet da heatet ble stoppet etter tjuvstarten, noe som ble fanget opp av TV-kameraene. Okparaebo visste det ikke var hun som startet for tidlig, men var redd det ville påvirke henne.

- Jeg tenkte det ikke var meg, men så viste de meg på skjermen. Men jeg skjønte det ikke var meg. Jeg var ikke redd, men man vet jo aldri, så jeg tenkte bare «ååå, hva skjedde nå», sier hun.

Hun sitter med en positiv følelse etter å ha tatt seg til semifinale, men synes ikke tida var den aller beste.

- Den er helt ok. Men tida spiller ingen rolle i det hele tatt. Det var motvind, det spiller inn hvem man løper mot. Jeg tror ikke jeg hadde den beste tiden i heatet der engang, det var veldig jevnt, sier Okparaebo til Dagbladet, som sier hun må nullstille seg foran semien i morgen, et løp hun tror blir veldig tøft.

Røk ut

Helene Rønningen løp i heat nummer tre. Der ble hun nummer åtte med tida 11,70, noe som ikke er godt nok for en semifinale.

- Løpet var ikke helt der i dag. Jeg har vært skadd i det siste, så for meg var det bare det å delta, egentlig.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 12.06.2013 Dagbladet viser Ezinne Okparaebo et bilde tatt av henne under et løp i Florø noen uker tilbake. Vis mer