Ezinne Okparaebo til frontalangrep på Friidrettsforbundet

- De kan bli bedre på alt.

KRITISK: Ezinne Okparaebo ble slått ut i semifinalen på 100 meter i kveld. Etterpå kritiserte hun ledelsen i Friidrettsforbundet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
KRITISK: Ezinne Okparaebo ble slått ut i semifinalen på 100 meter i kveld. Etterpå kritiserte hun ledelsen i Friidrettsforbundet. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

MOSKVA (Dagbladet): Ezinne Okparaebo er ute av årets friidretts-VM etter å ha blitt slått ut med god margin i dagens semifinale.

Med tida 11.41 var 25-åringen fire tideler bak den tregeste jenta som kvalifiserte seg til kveldens finale.

Men selv om Ezinne ikke leverte fyrverkeri under selve løpet, hadde hun definitivt krutt igjen etterpå. Da hun møtte norsk presse rett etter løpet, gikk hun nemlig til frontalangrep på friidrettsledelsen.

- Dårlig oppfølging
Bakgrunnen er blant annet det hun mener er manglende skadeoppfølging og dårlig kommunikasjon. Ezinne har blant annet slitt med en overbelastet stortå hele denne sesongen.

- Jeg føler at det kan være litt forbedring med hvordan de jobber (med skader) i Friidrettsforbundet. Det kan også være hvordan Olympiatoppen jobber, sier hun innledningsvis, men hun har mer i ermet, og kritikken rammer spesielt forbundets sportssjef Ronny Nilsen.

- Går det på skader først og fremst?

- Jeg syns forbundet kan bli bedre på alt.

Dårlig kommunikasjon
Ezinne nevner videre ledelsens kommunikasjon med utøverne. Den mener hun er altfor svak.

- Jeg syns forbundet kan snakke litt mer med utøverne. De vet jo hvordan vi vil ha det. Jeg savner en prosess der lederne kan komme og si «hva trenger dere? Hva driver dere med?». Slik det har vært har det vært sånn «vi gjør det på den måten». Det tror jeg er litt uheldig. Det er vi som holder på, og vi vet hvordan ting kan bli bedre. Jeg føler at forbundet burde ha samtaler med utøverne slik at vi kan komme til enighet.

Hun vil uansett ikke bruke ordet diktatorisk.

- Jeg vil ikke gå så konkret inn i det. Det går på det medisinske og planleggingen. Det er ikke sånn at de er helt på jordet, men ting kan bli bedre. Jeg har ikke vært superfornøyd.

- Hvorfor har du holdt dette inne?

- TAR DET INTERNT: Sportssjef i Friidrettsforundet, Ronny Nilsen, ønsker å ta opp den knusende kritikken fra Ezinne Okparaebo internt. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
- TAR DET INTERNT: Sportssjef i Friidrettsforundet, Ronny Nilsen, ønsker å ta opp den knusende kritikken fra Ezinne Okparaebo internt. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Når jeg er i sesong, så fokuserer jeg på sesongen. Derfor har jeg ikke gått ut med det før nå.

- Går det på ressurser eller ledelse?

- Det kan være begge deler, men jeg vil ikke si noe konkret, sier hun.

Vil ikke svare
Sportssjef Ronny Nilsen vil ikke svare på om han er overrasket over kritikken, men sier dette må tas opp internt.

Det til tross for at Okparaebo minutter i forveien altså kritiserte ham sterkt med nærmest et helt fulltallig pressekorps tilstede.

- Hvis det er ting som vi bør følge opp, så følger vi det opp. Men da må man også få vite hva det gjelder. Hvis det er noe spesielt som Ezinne ønsker å ta opp, så tar vi det opp internt, sier han.

- Kan dere bli flinkere til å lytte til utøverne?

- Hvis det er ting vi må forbedre oss på, så vil vi gjøre det. Men akkurat nå er Ezinne skuffet etter at hun ble slått ut av VM.