Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ezinne overrakte slips og skjerf til William og Kate

Handlet raskt da de kongelige besøkte OL-landsbyen i går.

KLAR FOR OL-ACTION: Ezinne Okparaebo (24) drømmer om OL-finale i London. I går fikk hun seg imidlertid en kongelig overraskelse, da trioen under plutselig dukket opp. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
KLAR FOR OL-ACTION: Ezinne Okparaebo (24) drømmer om OL-finale i London. I går fikk hun seg imidlertid en kongelig overraskelse, da trioen under plutselig dukket opp. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): 100-meterhåpet Ezinne Okparaebo hadde ikke vært mange timene i OL-byen London i går, da prins William, hertuginne Kate og prins Harry plutselig dukket opp i deltakerlandsbyen i Stratford.

24-åringen, som løper sitt første heat i årets OL på fredag kveld, visste at den kongelige trioen var der for å besøke den britiske troppen, men følte at hun likevel måtte gi dem noen norske gaver.

«Naboen vår Storbritannia fikk kongelig besøk i sted. Vi fikk også gitt Hertuginne Kate, Prins William og Harry gave fra Norge. Dag 1», tvitret hun etter besøket.

Overfor Dagbladet røper Norges raskeste kvinne hvilke gaver hun overrakte representantene fra det britiske kongehuset.

- Det ble slips og et skjerf fra den norske OL-kolleksjonen. Vi måtte jo gi dem et eller annet, sier hun og ler.

Ezinne var selv modell da den norske OL-kolleksjonen ble offentliggjort i mai.

- Alt er mulig i OL
24-åringen syntes det var moro med kongelig besøk i går, men er, forståelig nok, mer opptatt av det som skal foregå inne på olympiastadion de nærmeste dagene.

- Jeg føler meg ganske bra. Formen går litt i bølger, men jeg håper pila vil peke rett opp nå. Alt er mulig, sier hun til Dagbladet.

24-åringen satte — igjen — norsk rekord på 100 meter tidligere, med 11,16.

Under EM i Helsinki noen uker seinere klarte hun imidlertid ikke å kopiere superløpet fra noen uker i forveien. 11,39 i finalen holdt, skuffende nok, bare til 4. plass.

KONGELIG BESØK: Prins William, hertuginne Kate og Prins Harry besøkte OL-landsbyen i går. Den kongelige trioen var der først og fremst for å besøke de britiske utøverne, men endte opp med å få gaver av Ezinne Okparaebo. Foto:John Stillwell / Reuters / NTB Scanpix
KONGELIG BESØK: Prins William, hertuginne Kate og Prins Harry besøkte OL-landsbyen i går. Den kongelige trioen var der først og fremst for å besøke de britiske utøverne, men endte opp med å få gaver av Ezinne Okparaebo. Foto:John Stillwell / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Og hun vet at hun må heve seg om hun skal få oppfylt drømmen om OL-finale.

- Jeg vil ikke snakke om plassering. Men OL handler om å ikke gjøre det større enn det er. Jeg må bare tenke at det er et vanlig NM eller noe sånt, sier hun og smiler.

OL-erfaring
Etter EM-finalen innrømmet hun at hun lot seg stresse av konkurrentene, noe hun ikke har hatt vane for tidligere.

Hun ser ingen grunn til at det samme skal skje igjen nå.

-Det mentale kommer hvis man har fokus på seg selv. Man må bare tenke at man har sin egen bane, og når løpet starter, så må man rett og slett bare løpe, sier hun.

24-åringen mener det uansett er en fordel at hun har vært i OL en gang tidligere. Hun ble nemlig belønnet med OL-plass i Beijing for fire år siden etter flere gode resultater.

- Jeg er ung, men jeg har ganske mye erfaring siden jeg allerede har vært med i flere mesterskap. Nå har jeg faktisk ikke engang begynt å kjenne sommerfugler ennå, sier hun.

• Ezinne OL-åpner på 100 meter fredag kl. 20.05 norsk tid.

HER ER SLIPSET: Moods of Norway-duoen Peder Børresen (t.v.) og Simen Staalnacke viste stolt fram den norske OL-kolleksjonen før sommerferien. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HER ER SLIPSET: Moods of Norway-duoen Peder Børresen (t.v.) og Simen Staalnacke viste stolt fram den norske OL-kolleksjonen før sommerferien. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media