NÆRMERE KRAVET: Ezinne Okparaebo løp en sterk 100 meter i Madrid i kveld. Bare seks hundredeler skiller opp til det norske OL-kravet. Foto: Tormod Brenna
NÆRMERE KRAVET: Ezinne Okparaebo løp en sterk 100 meter i Madrid i kveld. Bare seks hundredeler skiller opp til det norske OL-kravet. Foto: Tormod BrennaVis mer

Ezinne tatt av vinden

11,26 i Madrid. Men for mye medvind.

(Dagbladet): Ezinne Okparaebo reiste til Madrid for å klare OL-kravet på 11,20 sekunder på 100 meter i dag. Det gikk ikke helt, men Norges raskeste kvinne rakk likevel å dokumentere solid form.

I forsøket på 100-meteren løp Okparaebo inn til årsbeste for henne i sommer. I stoppet klokka på 11,26, seks fattige hundredeler fra OL-kravet.Imidlertid var medvinden for sterk, med 2,1 sekundmeter i ryggen, ble tida ikke godkjent.

Ezinne fulgte opp med nok et godt løp i finalen. Da ble det 11,31 i godkjent vind.

Både Ezinne Okparaebo og flere av de øvrige norske utøverne får en ny sjanse til å kvalifisere seg til OL iunder EM i Amsterdam i begynnelsen av juli.

Det gjelder ikke minst hekkeløper Vladimir Vukicevic som også leverte to solide løp i Madrid torsdag kveld.

Med 13,66 i forsøket og 13,61 i finalen (6. plass) nærmer han seg det tøffe norske OL-kravet på 13,47 sekunder på 110 meter hekk.