Ezinne tok NM-gull

Vant i ren oppvisningsstil.

VANT: Ezinne Okparaebo vant 100 meter for kvinner under NM i Friidrett på Lillehammer som avholdes denne helgen. Over 300 deltagere er samlet i den tidligere OL-byen for å delta på stevnet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
VANT: Ezinne Okparaebo vant 100 meter for kvinner under NM i Friidrett på Lillehammer som avholdes denne helgen. Over 300 deltagere er samlet i den tidligere OL-byen for å delta på stevnet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Ezinne Okparaebo vant NM-gullet på 100 meter for kvinner i ren oppvisningsstil, men løp trolig ikke fort nok til å vinne kongepokalen.

Hun ble tatt i mål på 11,66 sekunder - en heller ordinær tid og langt bak hennes norske rekord på 11,29.

Folake Akinyemi stilte ikke i finalen på 100 meter på grunn av skadeproblemer, og dermed vant Okparaebo som hun ville.

- Jeg har mye mer å gå på enn det jeg fikk vist her i dag, og jeg kan godt innrømme at jeg ikke presset så mye i dette løpet, sa Okparaebo til NTB.

Men hun var fornøyd både med seieren og gjennomføringen av fredagens 100 meter, selv om hun vet at det må helt andre tider til dersom hun skal ha suksess i VM om 14 dager.

- Som generalprøve til VM synes jeg dette var helt greit. Gjennomføringen av dette løpet var også bra, mente Ezinne.

- Dette var siste løp og siste konkurranse for mitt vedkommende før VM. Nå kommer det til å bli mye trening og behandling i tiden som kommer, sa Ezinne.

Juniorrekord i slegge
Sleggekasteren Eivind Henriksen imponerte med å sette norsk juniorrekord med seniorslegge under Lillehammer-NM fredag.

Tjalve-kasteren slo til med 69,07 meter med den tyngste slegga.

Ved siden av at det var ny juniorrekord, holdt det også til sølv i mesterskapet, for det var bare Steffen Nerdal som kastet lenger enn ham.