Ezinne tok norsk sprintgull i junior-EM

- Har stort potensial.

BUL-jenta Ezinne Okparaebo vant gull på 100 meteren for kvinner i junior-EM i friidrett fredag. Hun løp inn til sterke 11,45 sekunder.

Dermed ble det norske sprinttalentet den første norske friidrettsutøveren til å vinne gull i et juniormesterskap i friidrett noensinne.

- Dette var kjempeartig. Hun tok grep tidlig, og lå mellom de to jentene som hadde bedre tid enn henne. Ezinne fikk mast dem ut av stilen, og etter 40 meter var det vel egentlig kjørt. Hun er veldig akselerasjonssterk, sier trener Leif Olav Alnes til Dagbladet.no.

Han vil ikke gi noen spådommer for hvor god Ezinne kan bli på sikt, men nøyer seg med å konstatere at hun har et voldsomt potensiale.

- Det er veldig dumt å forskuttere noe, vi gleder oss bare veldig over det som skjedde nå. Men hun har svært stort potensial, så vi får se hva vi klarer å få ut, sier Alnes.

Han beskriver henne på følgende måte:

- Hun er veldig målbevisst, og veldig flink under press. Men det viktigste er at hun har de rette genene, hun var heldig med foreldrene, ler Alnes.

Ezinnes vinnertid hennes er bare fire hundredeler bak den norske rekorden til Ingvild Larsen fra 1995, men det er ny norsk juniorrekord.

VANT 100-METER: Ezinne Okparaebo tok gull på 100 meter i fridretts-EM for juniorer i kveld. Hun vant på den sterke tiden 11.45. Bildet er fra et friidrettsstevne i Florø, der hun blant annet slo den gamle sprintdronningen Merlene Ottey. Arkivfoto: SCANPIX
VANT 100-METER: Ezinne Okparaebo tok gull på 100 meter i fridretts-EM for juniorer i kveld. Hun vant på den sterke tiden 11.45. Bildet er fra et friidrettsstevne i Florø, der hun blant annet slo den gamle sprintdronningen Merlene Ottey. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Tidligere i år har hun løpt på 11,43, da hun knuste Merlene Ottey i elitestevneåpningen i Florø, men tiden ble underkjent fordi 100 meteren på Florø stadion gikk i feil retning.

Noen minutter etter at Ezinne Okparaebo hadde vunnet gull på 100 meter, klarte Ingunn Opsahl å løpe inn til sølv på 5000 meteren. Sett med norske friidrettsøyne ble det en magisk kveld på EM-banen i Hengelo.

– Vi er i ferd med å gjennomføre vårt aller beste junior-EM i friidrett noensinne. Det gleder veldig, men det gjelder å holde hodet kaldt, selv om vi nå ligger på fjerdeplassen på medaljestatistikken sammen med Tyskland. Det er bare Russland, Frankrike og Tsjekkia som er bedre enn oss, sa sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes til NTB fredag kveld.

(Dagbladet.no/NTB)

Ezinne tok norsk sprintgull i junior-EM