NY NORGESREKORD: Ezinne Okparaebo (22) løp den uvanlige distansen 150 meter i går. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
NY NORGESREKORD: Ezinne Okparaebo (22) løp den uvanlige distansen 150 meter i går. Foto: Sigurd Fandango / DagbladetVis mer

Ezinne tror på EM-medalje

Har aldri følt seg sterkere.

||| BISLETT STADION (Dagbladet): Ezinne Okparaebo (22) har lagt ekstra vekt på skadeforebyggende trening i vinter. Det er nøkkelen til EM-medalje i Barcelona.

Oslo-jenta, som ble 22 år i mars, er for lengst tidenes beste, norske, kvinnelig sprinter. I fjor satte hun norsk rekord på 100 meter, med knallsterke 11,29 i Bislett Games, og i år tror hun det vil gå enda en del fortere.

Ezinne har nemlig trent bevisst skadeforebyggende trening, for å bli sterkere de siste månedene.

I vinter droppet hun i tillegg innendørs-VM i Doha for å være bedre rustet til sommersesongen. Den beslutningen er hun glad for nå.

- Mye av nøkkelen til at jeg er i veldig god form nå, er at jeg sto over innendørsmesterskapet, pluss at jeg har unngått skader. Jeg har aldri følt meg så sterk og så godt forberedt som nå, sier hun til Dagbladet.

Satte norsk rekord
Ezinne sesongåpnet på Bislett i går, på den uoffisielle distansen 150 meter. Hun hadde få problemer med å sette ny,
norsk rekord
med 17,31.

- Dette var kjempegøy. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, strålte hun da hun kom i mål.

Og det er mye som kommer.

Neste helg løper hun i Florø, og 4. juni følger Bislett Games. Og så kommer stevnene på rekke og rad, før årets store mål: EM i Barcelona i slutten av juli.

- EM er det absolutte målet i år. Jeg satser først og fremst på 100-meter, men håper jeg kan delta på 200-meteren også. Målet er å bli blant de beste på 100-meteren.

- Som i medalje?

- Ja, hvorfor ikke!

Ezinne er imidlertid smertelig klar over at hvis EM-medalje skal være realistisk, må hun sannsynligvis forbedre sin egen norgesrekord på kortdistansen.

Godt nivå
- Hvor raskt tror du at du må løpe?

- Jeg aner ikke. Nivået er bra, og per i dag er det 15 jenter som kan vinne 100-meteren i EM.

- I tillegg er jo marginene utrolig små. EM-løpene kommer til å bli avgjort på hundredeler, sier Ezinne Okparaebo
til Dagbladet.