Ezinne tror på super-VM til tross for skadeproblemene

- Finale, hvorfor ikke?

OFFENSIV: Ezinne Okparaebo har slitt med en vond stortå helt siden i våres, men er likevel superoptimist før VM-starten søndag.
Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
OFFENSIV: Ezinne Okparaebo har slitt med en vond stortå helt siden i våres, men er likevel superoptimist før VM-starten søndag. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

MOSKVA (Dagbladet): Ezinne Okparaebo har gjort det til en vane å være aller best når det gjelder. Oslo-jenta har forbedret sin egen norske rekord i hvert eneste store mesterskap de siste åra.

Før VM-starten her i den russiske hovedstaden har hun imidlertid trøblet langt mer enn tidligere. Problemet har vært en overbelastet tå.

Ezinne har tidvis hatt store smerter i den høyre stortåa helt siden i våres, og hun er blitt tvunget til å droppe flere stevner på grunn av skaden.

Årsbestetida er «bare» på 11.30, altså et godt stykke bak hennes egen sterke Norgesrekord på 11.10.

Offensiv uansett Men der mange andre kanskje ville kommet til VM-byen med halen mellom beina, er Ezinne - som vanlig - positiv:

- Tåa er blitt mye bedre. Den hemmer meg ikke nå, så jeg tror dette blir veldig bra, sier hun til den norske presseflokken i en liten park utenfor utøverhotellet Golden Ring.

- Det var en periode, der jeg lurte på om det ble sesong i det hele tatt. Tåa har satt meg ganske mye tilbake i forberedelsene. Men jeg er blitt kvitt de verste smertene i det siste. Nå kan jeg løpe uten å tenke på den, fortsetter hun.

Ezinne peker på at hun har mye god grunntrening i kroppen. Det gir, på toppen av at hun har kjent formen løsne litt de siste ukene, ekstra grunn til optimisme - til tross for at hun må løpe VM med en liten skumgummibit i høyreskoen.

Går for finale
- Jeg sikter alltid høyt uansett, og det er ikke første gang jeg kommer til et mesterskap etter å ha hatt skavanker, sier hun.

-Snakker vi om finaleplass? spør en i presseflokken.

- Hvorfor ikke? Det er sånn jeg tenker. Jeg skal ikke legge begrensninger på meg selv bare fordi jeg har slitt litt i år.

- Tror du at du må under Norgesrekorden din for å komme til finalen?

- Jeg vet ikke om jeg må under rekorden for å komme til finalen. Men det er ikke det jeg tenker på. Jeg må først gjøre det jeg skal.

- Et løp av gangen Kvinnenes 100 meter starter med forsøksheat på søndag, mens finalen går mandag kveld. Ezinnes plan før det hele braker løs, er av det lite tabloide slaget.

- Det viktigste nå er å gjøre arbeidsoppgavene, selv om det høres kjedelig ut. Jeg må bare ta et løp av gangen, sier hun.

- Hvor mye har det å si at du har langt flere konkurranseløp i kroppen enn planlagt?

- Jeg har løpt flere konkurranser enn jeg hadde håpet på. Jeg skulle gjerne hatt flere for å konkurrere meg i form, men det er sånn det er. Man må jobbe med de kortene man har fått tildelt. Jeg tror jeg kommer til å løpe fort.

Trener Leif Olav Alnes peker på det samme:

- Det hjelper ikke å fokusere på tåa. Den har ført til at Ezinne ikke får alle de beste kortene, men de kommer ikke tilbake, så nå må hun bare spille med de kortene hun har, sier han, og legger til:

- Vi har prøvd ut masse forskjellige ting for å dempe smerten, og det har vi hatt bra kontroll på. Nå er det egentlig bare å kline til.

Føler med Jays
Ezinne forteller at hun følte med lagkamerat Jaysuma Ndure, som var svært langt nede i går etter å ha blitt tvunget til å stå over mennenes 100 meter på grunn av en skade.

- Jeg skjønner godt at han var skuffa. Han har jobba hardt for det. Vi står bak ham alle vi norske. Vi håper han kommer til 200, og vi støtter ham, sier hun.