Ezinne varsler ny norsk rekord

USA-trening har gjort henne sterkere enn noen gang.

DAYTONA BEACH (Dagbladet): Den nye treneren til Ezinne Okparaebo (24) har kjørt henne så hardt at han fryktet hun ville gi opp. Isteden er hun blitt sterkere enn noen gang.

Oslo-jenta er for lengst Norges raskeste kvinne gjennom tidene, men etter 13. plassen i VM i fjor høst fikk hun motivasjonsproblemer.

Løsningen fant hun i Florida, for i november ble hun nemlig en del av gruppa til en av verdens beste sprinttrenere, amerikanske Rana Reider.

Samarbeidet er i ferd med å bære frukter, men det er også av det smertefulle slaget. Reider klapper nemlig ikke utøverne sine på skuldra hvis de har en dårlig dag — han pusher dem isteden enda hardere.

Tung start
- Jeg har kjørt meg ganske langt ned i en periode. Det var verst i fjor høst da jeg kom hit, men Rana er veldig flink til å balansere det. Uansett er det mer trening og hardere trening enn hva jeg har vært vant til hjemme i Norge, sier Ezinne til Dagbladet.

På gårsdagens trening på en friidrettsbane noen sprintdistanser unna den legendariske Nascar-banen Daytona International Speedway, kjørte Ezinne og resten av gruppa en del ren sprinttrening, og etterpå gikk de i styrkerommet.

TØFFING: Ezinne Okparaebo er blitt mye tøffere etter at hun flyttet til USA, og ble en del av treningsgruppa til den meritterte treneren Rana Reider. Hun har forbedret seg på teknisk og fysisk, og varsler ny norsk rekord på 100 meter denne sesongen.
TØFFING: Ezinne Okparaebo er blitt mye tøffere etter at hun flyttet til USA, og ble en del av treningsgruppa til den meritterte treneren Rana Reider. Hun har forbedret seg på teknisk og fysisk, og varsler ny norsk rekord på 100 meter denne sesongen. Vis mer

24-åringen fra Groruddalen forteller at hun finner ekstra krefter i å ha treningskamerater som verdensmestrene Christian Taylor (tresteg) og Dwight Phillips (lengde).

- I løpet av tida her er jeg blitt mye tøffere. Jeg har gjennomført noen økter her jeg aldri trodde jeg var i stand til å gjøre. Det har vært noen dager hvor jeg har kommet på trening og tenkt «hvorfor gjør jeg det her»? Men jeg er fornøyd de aller fleste dagene, altså, sier Ezinne.

Stor utvikling
24-åringen satte — igjen — ny norsk rekord på 100 meter i fjor, og hun ser ikke bort fra at 11,21 vil ryke denne sesongen.

- Jeg vil ikke fokusere så mye på tider, men jeg føler meg sterkere enn før, og jeg har god tro på at jeg vil slå rekorden. For meg så er det viktigste at man ikke får noe gratis i sprint. Det er hardt arbeid som gjelder, sier Ezinne.

Reider forteller Dagbladet at han i starten var usikker på om Ezinne ville tåle det tøffe regimet hans, men at han nå ser en kontinuerlig utvikling hos henne.

- Hun lærer og utvikler seg hele tiden. Men jeg stiller store krav til henne hver eneste dag, og akkurat det har nok vært en overgang for henne, sider han.

- Hva er hun blitt bedre på?

- Teknisk sett er hun en helt annen løper nå enn i fjor. Hun er mer effektiv og hun løper med mer styrke. Når det er sagt, så tror jeg ikke Ezinne vil nå maksnivået sitt før om et par år. Det er først da det kommer til å gå virkelig fort med henne, sier han.