Friidrett:

Ezinne Okparaebo flytter til London: - Et tøft valg å ta

For nytt treningsopplegg.

NY PARTNER: Ezinne Okparaebo flytter til London for å støtte seg til et nytt treningsopplegg og ny trenerspartner. Her er hun i Bradenton, Florida før OL. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
NY PARTNER: Ezinne Okparaebo flytter til London for å støtte seg til et nytt treningsopplegg og ny trenerspartner. Her er hun i Bradenton, Florida før OL. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sprinteren Ezinne Okparaebo (28) velger å endre treningsprogram og bytter ut Norge med England.

Det skriver hun i et innlegg på sin egen blogg.

«Når ting ikke har gått som planlagt er det utrolig dumt å lukke øynene å fortsette i samme bane. Det viktigste er å være brutal ærlig med seg selv om prosessen, evaluere og ta med seg det gode , la det dårlige være i fortiden og selvfølgelig ta lærdom av erfaringer. Jeg merket uansett etter sesongen at noen tøffe valg måtte tas», skriver Okparaebo.

Hun fortsetter:

«Opplegget mitt fungerte ikke optimalt, samtidig merket jeg at jeg trengte å komme inn i et miljø der jeg kunne bli pushet av andre sprintere på trening. Jeg hadde et lignende opplegg tidligere og fikk godt utbytte av det, f.eks i USA høsten i 2011», skriver Okparaebo.

Norges beste kvinnelige sprinter hadde et svakt OL og røk ut i forsøksheatet på 100 meter på tida 11,43 sekunder.

Nå skal hun trene i London med gruppa Speedworks i Lee Valley Athletics Centre, som ifølge Okparaebo er grunnlagt av hovedtrener Jonas Dodoo.

Nå satser hun fram mot OL i Tokyo i 2020.

«Det å flytte var et tøft valg å ta, det innebar at jeg igjen måtte starte på nytt. Nytt land, nye mennesker, ny hverdag. Samtidig følte jeg at det var dette som måtte til. Idretten betyr mye for meg og for at det skal fungere på sikt er jeg nødt til å oppsøke folk og miljøer som motiverer meg. Jeg er så heldig som har en klubb (Bul) som støtter meg fullt ut i valget mitt og jeg er veldig takknemlig for det. Flyttingen ser jeg som noe som vil forlenge karrieren og jeg tenker allerede mot Tokyo 2020», skriver Okparaebo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer