«F***, du skulle ha kort, du»

Dommer glemte å gi gult kort, men fikk hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Før Alexander Tettey til slutt fikk sitt velfortjente gult kort mot Lyn i går, oppsto en litt pussig situasjon.

Dommer Per Ivar Staberg ga først Lyn fordel, ettersom Tettey ikke lyktes med å hindre overgangen.

Men:

- Ble litt satt ut 

Så skjedde det så mye annet på kort tid at dommeren rett og slett glemte å dele ut kortet han hadde bestemt seg for å gi.

- Ja, det stemmer det. Det ble mye å ta stilling til. Rett etterpå gikk Edu over ende og mente han skulle ha straffespark, sier Harstad-dommeren til Dagbladet.no

- Jeg ble litt satt ut, tillegger han ærlig .

«F**, du skulle hatt kort, du»

HUSK KORTET, DOMMER: Fjerdedommeren gjorde hoveddommer Per Ivar Staberg oppmerksom på at Rosenborgs Alexander Tettey skulle ha gult kort, etter en situasjon der det først ble gitt fordel til Lyn. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
HUSK KORTET, DOMMER: Fjerdedommeren gjorde hoveddommer Per Ivar Staberg oppmerksom på at Rosenborgs Alexander Tettey skulle ha gult kort, etter en situasjon der det først ble gitt fordel til Lyn. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Da situasjonen roet seg litt, kom han riktignok på at det var noe han hadde glemt.

- Jeg sa det også til Tettey at «Faen, du skulle ha kort, du!». Kortet var jo soleklart, fastslår Staberg.

- Men da var det gått en stund siden forseelsen, og jeg var litt usikker på om jeg kunne ta det så lenge etterpå, forteller han.


- Fjerdedommeren reddet meg litt

Da var det at fjerdedommeren meldte seg på, og minnet pipeblåseren om at det kanskje skulle vært delt ut et kort - til Rosenborg-trener Knut Tørums tydelige irritasjon.

- Fjerdedommeren er en del av dommerteamet, og har både rett og plikt til å si fra. Inngripenen var veldig bra, og han reddet meg jo litt der, innrømmer Staberg med glimt i øyet.

- I tillegg virket det som Lyn-benken satte pris på kortet, ettersom de hadde fått en del gule kort tidligere i kampen, legger han til.

«F***, du skulle ha kort, du»
OMSIDER: Alexander Tettey (helt t.h.) får sitt velfortjente gule kort, for et forsøk på å stoppe en Lyn-overgang med ureglementære midler.
INGEN TVIL: - Kortet var soleklart, fastslår Per Ivar Staberg, her fotografert mens han deler ut et av de andre kortene i kampen mellom Lyn og Rosenborg.
SINT: Rosenborg-trener Knut Tørum tente på alle plugger da fjerdedommeren tipset hoveddommeren om å dele ut et gult kort. - Hans rett og plikt, sier en takknemlig Per Ivar Staberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer