«F***, du skulle ha kort, du»

Dommer glemte å gi gult kort, men fikk hjelp.

(Dagbladet.no): Før Alexander Tettey til slutt fikk sitt velfortjente gult kort mot Lyn i går, oppsto en litt pussig situasjon.

Dommer Per Ivar Staberg ga først Lyn fordel, ettersom Tettey ikke lyktes med å hindre overgangen.

Men:

- Ble litt satt ut 

Så skjedde det så mye annet på kort tid at dommeren rett og slett glemte å dele ut kortet han hadde bestemt seg for å gi.

- Ja, det stemmer det. Det ble mye å ta stilling til. Rett etterpå gikk Edu over ende og mente han skulle ha straffespark, sier Harstad-dommeren til Dagbladet.no

- Jeg ble litt satt ut, tillegger han ærlig .

«F**, du skulle hatt kort, du»

HUSK KORTET, DOMMER: Fjerdedommeren gjorde hoveddommer Per Ivar Staberg oppmerksom på at Rosenborgs Alexander Tettey skulle ha gult kort, etter en situasjon der det først ble gitt fordel til Lyn. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
HUSK KORTET, DOMMER: Fjerdedommeren gjorde hoveddommer Per Ivar Staberg oppmerksom på at Rosenborgs Alexander Tettey skulle ha gult kort, etter en situasjon der det først ble gitt fordel til Lyn. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Da situasjonen roet seg litt, kom han riktignok på at det var noe han hadde glemt.

- Jeg sa det også til Tettey at «Faen, du skulle ha kort, du!». Kortet var jo soleklart, fastslår Staberg.

- Men da var det gått en stund siden forseelsen, og jeg var litt usikker på om jeg kunne ta det så lenge etterpå, forteller han.


- Fjerdedommeren reddet meg litt

Da var det at fjerdedommeren meldte seg på, og minnet pipeblåseren om at det kanskje skulle vært delt ut et kort - til Rosenborg-trener Knut Tørums tydelige irritasjon.

- Fjerdedommeren er en del av dommerteamet, og har både rett og plikt til å si fra. Inngripenen var veldig bra, og han reddet meg jo litt der, innrømmer Staberg med glimt i øyet.

- I tillegg virket det som Lyn-benken satte pris på kortet, ettersom de hadde fått en del gule kort tidligere i kampen, legger han til.

«F***, du skulle ha kort, du»
OMSIDER: Alexander Tettey (helt t.h.) får sitt velfortjente gule kort, for et forsøk på å stoppe en Lyn-overgang med ureglementære midler.
INGEN TVIL: - Kortet var soleklart, fastslår Per Ivar Staberg, her fotografert mens han deler ut et av de andre kortene i kampen mellom Lyn og Rosenborg.
SINT: Rosenborg-trener Knut Tørum tente på alle plugger da fjerdedommeren tipset hoveddommeren om å dele ut et gult kort. - Hans rett og plikt, sier en takknemlig Per Ivar Staberg.