F1-utbryterne skrinlegger planer om egen VM-serie

I våpenhvile med FIA.

I VÅPENHVILE:  FIA-president Max Mosley (t.h.) sier at det nå er enighet mellom forbundet og FOTA-lagene om å opprettholde satsningen på formel 1 som før. Foto: SCANPIX/EPA/JENS BUETTNER
I VÅPENHVILE: FIA-president Max Mosley (t.h.) sier at det nå er enighet mellom forbundet og FOTA-lagene om å opprettholde satsningen på formel 1 som før. Foto: SCANPIX/EPA/JENS BUETTNERVis mer

|||Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), Max Mosley, sier at truslene fra åtte lag om å lage en egen VM-serie i formel 1 er skrinlagt.

På et møte i Paris onsdag mellom 120 av FIAs medlemmer, kom det til enighet om at VM-serien i formel 1 kommer til å fortsette som før også neste år.

Før onsdagens møte hadde Mosley gjort det klart at det ikke ville komme på tale for ham å trekke seg for å løse den bitre konflikten som var oppstått mellom FIA og åtte av de største lagene i formel 1-sirkuset.

Ferrari hadde fått med seg McLaren, BMW Sauer, Renault, Toyota, Red Bull Racing, Toro Rosso og Brawn GP og truet med å lage en egen VM-serie i formel 1, dersom budsjettkravene fra FIA ble stående. Dette førte til hatske utfall mellom partene i helgen i forbindelse med VM-runden på Silverstonebanen, men møtet i Paris fikk renset luften, og nå har roen senket seg over bilsportens kremklasse igjen.

Etter møtet i Paris sa Mosley som sitter som FIA-president til kongressen i oktober, ikke kommer til å søke gjenvalg for ytterligere en periode.

(NTB)