<strong>ÅRETS MANN:</strong>  Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel og svømmestjernen Missy Franklin fikk onsdag Laureus-prisene som årets idrettsmann og -kvinne - i det som omtales som idrettens Oscar. Foto: AP Photo / Lai Seng Sin / NTB Scanpix
ÅRETS MANN: Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel og svømmestjernen Missy Franklin fikk onsdag Laureus-prisene som årets idrettsmann og -kvinne - i det som omtales som idrettens Oscar. Foto: AP Photo / Lai Seng Sin / NTB Scanpix Vis mer

F1-Vettel kåret til årets mannlige utøver

Sarah Louise Rung nådde ikke opp i idrettens Oscar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel og svømmestjernen Missy Franklin fikk onsdag Laureus-prisene som årets idrettsmann og -kvinne - i det som omtales som idrettens Oscar.

De ble hedret under en seremoni, som ble preget av en minnestund for de 239 menneskene som er savnet og trolig omkommet etter at et fly på vei fra Kuala Lumpur til Beijing forsvant og styrtet i havet.

Nesten alle vinnerne under seremonien i Malaysias hovedstad hadde noen ord å si om flight MH370, som forsvant for 18 dager siden.

Malaysias statsminister Najib Razak var den første som hadde ordet etter minnestunden.

- Idrett gjenspeiler det som skjer i verden, men for millioner er idrett også en utvei fra prøvelser, fattigdom og konflikt. I de vanskeligste tider ser vi etter heroiske prestasjoner som kan inspirere oss. For Malaysia er dette en slik tid, sa han.

Norske Rung nominert Den norske svømmeren Sarah Louise Rung var nominert i kategorien årets funksjonshemmede idrettsutøver.

- Jeg har ingen forhåpninger. Det er en stor pris bare å komme hit. Jeg har en viss sjanse på bakgrunn av prestasjonene mine, men når jeg ser på de som er nominert sammen med meg er det bare kremen av idrettsfolk. Det er stort, sa Rung til Dagbladet før utdelingen.

<strong>FØRSTE ÅR:</strong>  Spanske Marc Marquez vant prisen for årets gjennombrudd etter å ha vunnet MotoGP-klassen i roadracing-VM i første forsøk. Foto: EPA / AHMAD YUSNI / NTB Scanpix
FØRSTE ÅR: Spanske Marc Marquez vant prisen for årets gjennombrudd etter å ha vunnet MotoGP-klassen i roadracing-VM i første forsøk. Foto: EPA / AHMAD YUSNI / NTB Scanpix Vis mer

Dessverre for den norske svømmeren, så ble det med nominasjonen. Den franske paralympiske skiutøveren Marie Bochet, ble årets funksjonshemmede idrettsutøver.

Sarah Louise Rung er tredje nordmann til å være nominert til en av de gjeve prisene. Ole Einar Bjørndalen var nominert i 2003 og Gunn-Rita Dahle i 2005. Arne Næss fikk tildelt æresprisen i 2004.

Spesielt trofé 18-årige Franklin vant avstemningen om årets idrettskvinne etter å ha vunnet seks VM-gull i Barcelona i fjor. Vettel ble hedret blant mennene etter å ha vunnet 13 av 19 VM-løp i formel 1 og blitt verdensmester for fjerde år på rad.

Vettel forbereder seg til søndagens VM-runde i Malaysia.

- Dette er en stor ære. Det er et av de mest spesielle trofeer jeg har mottatt, sa Vettel, som vant avstemningen blant de 46 idrettsstorhetene som er medlemmer i Laureus-stiftelsens akademi.

Rafael Nadal, som var blant de fem finalistene i kampen om å bli årets idrettsmann, fikk i stedet prisen for årets comeback. Etter sju måneders skadefravær slo tennisstjernen seg tilbake til toppen med to Grand Slam- og fem Masters-titler.

Årets lag Bayern München ble kåret til årets lag etter seier i serie, cup, mesterliga, europeisk supercup og klubb-VM. Den tyske fotballklubben fikk prisen dagen etter å ha sikret også årets serietittel.

Marc Marquez vant prisen for årets gjennombrudd etter å ha vunnet MotoGP-klassen i roadracing-VM i første forsøk.

<strong>NORSK NOMINASJON:</strong>  Dessverre for Sarah Louise Rung, så ble det med nominasjonen. Den franske paralympiske skiutøveren Marie Bochet, ble årets funksjonshemmede idrettsutøver. Foto: AP Photo / Lai Seng Sin / NTB Scanpix
NORSK NOMINASJON: Dessverre for Sarah Louise Rung, så ble det med nominasjonen. Den franske paralympiske skiutøveren Marie Bochet, ble årets funksjonshemmede idrettsutøver. Foto: AP Photo / Lai Seng Sin / NTB Scanpix Vis mer

Afghanistans cricketlandslag fikk en spesiell sportsåndpris for å ha trosset vanskelige kår og kvalifisert seg til VM, mens Jamie Bestwick ble årets ekstremsportutøver.

(NTB/Dagbladet)

<strong>IDRETTSGALLAEN:</strong>  Sarah Louise Rung var nominert til idrettens Oscar etter at hun tok fire gull på fem mulige distanser under sommerens svømme-VM. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
IDRETTSGALLAEN: Sarah Louise Rung var nominert til idrettens Oscar etter at hun tok fire gull på fem mulige distanser under sommerens svømme-VM. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer