FA: - Crouch ikke rasistisk

Slipper trolig straff etter Mikel-uttalelsene.

(Dagbladet.no): Chelsea og John Obi Mikels management (SEM) har bedt FA straffe Peter Crouch etter uttalelsene spissen kom med om Mikel og utenlandske spillere denne uka.

Liverpool-spissen fikk rødt kort i ligacupkvartfinalen onsdag, etter en hårreisende takling på Chelseas nigerianer.

Etter kampen mente han Mikel skapte seg.

- De utenlandske spillerne har bragt mye godt til engelsk fotball, men det der er noe vi ikke ønsker å se. Jeg traff ham ikke, og så falt han som om han var blitt skutt, sa Crouch.

- Ikke personlig angrep

Men FA ser ingen grunn til å følge Chelseas oppfordringer, melder nyhetsbyrået PA.

- Vi ser overhodet ikke Crouchs uttalelser som rasistiske, og det er lite trolig at det vil få disiplinære konsekvenser, sier en representant for det engelske fotballforbundet.

FA mener de ikke kan straffe Crouch for å ytre en mening, og ser ikke uttalelsene som et personlig angrep på John Obi Mikel.

SLEIVSPARK ETTER NEDSPARKING: Peter Crouch hadde en klage på de utenlandske spillerne i Premier League etter utvisningen han pådro seg mot Chelsea. Foto: REUTERS/SCANPIX
SLEIVSPARK ETTER NEDSPARKING: Peter Crouch hadde en klage på de utenlandske spillerne i Premier League etter utvisningen han pådro seg mot Chelsea. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

SEM derimot har ikke tenkt til å la saken ligge.

- Vi mener uttalelsene var diskriminerende overfor alle utenlandske spillere, ikke bare afrikanere og fargede, sier en representant til The Sun.

- Har ingenting å si til ham

John Obi Mikel selv har avvist at han feiket skade etter Crouchs takling.

- Jeg har ingenting å si til Crouch. Alt jeg vet er at jeg ikke filmer, og at jeg ikke har tenkt å begynne med det nå. Utenlandske spillere bringer mye godt til denne ligaen, bare se på Drogba, Ronaldo og Berbatov for eksempel, sier Mikel.

- Vi kan ikke være så ille alle sammen bare fordi én spiller føler det sånn, sier han.

AVVISER FILMING: John Obi Mikel nekter for at han overdrev etter taklingen han ble utsatt for onsdag. Fem minutter etter hendelsen ble han da også byttet ut.