I FARESONEN: Rio Ferdinand risikerer sanksjoner etter å ha gjengitt en Twitter-melding hvor Chelseas Ashley Cole (t.h.) omtales som «choc ice». Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/NTB scanpix
I FARESONEN: Rio Ferdinand risikerer sanksjoner etter å ha gjengitt en Twitter-melding hvor Chelseas Ashley Cole (t.h.) omtales som «choc ice». Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/NTB scanpixVis mer

FA åpner disiplinærsak mot Ferdinand etter Twitter-hets av Cole

Omtalte Chelsea-backen som «choc ice».

Manchester Uniteds Rio Ferdinand kan vente seg straff fra Englands fotballforbund (FA) etter en kommentar på Twitter som betegnet Chelsea-back Ashley Cole som en «choc ice».

- FA har i dag opprettet en disiplinærsak mot Manchester Uniteds Rio Ferdinand for upassende oppførsel i forbindelse med kommentarer postet på Twitter, meldte forbundet på sine nettsider mandag.

- Påstanden er at spilleren handlet på en måte som er upassende og/eller brakte fotballen i vanry med kommentarer som inkluderte en referanse til etnisk opprinnelse og/eller farge og/eller rase, utdypet FA.

Ferdinand er i likhet med Ashley Cole av blandet etnisitet. Midtstopperen har fått frist til klokka 15 britisk tid torsdag med å svare på anklagen.

Betegnelsen «choc ice» brukes ofte med hentydning til noe som er svart på utsiden og hvitt på innsiden. Ferdinand anklages dermed for å ha ytret seg rasistisk. En annen Twitter-bruker brukte betegnelsen om Cole først, men Ferdinand fulgte opp med å gi sin støtte til kommentaren.

Cole var med på å ta Chelsea-lagkamerat John Terry i forsvar da sistnevnte tidligere i sommer ble tiltalt, og senere frikjent, for angivelige rasistiske bemerkninger mot Rio Ferdinands yngre bror, QPR-spilleren Anton Ferdinand.

- Ser ut til at Ashley Cole kommer til å være deres «choc ice», sto det i en twittermelding som ble sendt til Rio Ferdinand.

Manchester United-spilleren svarte med å bruke samme begrep og gi uttrykk for at han moret seg stort over bemerkningen. Kort tid senere hadde Ferdinand slettet meldingen, men da var skaden allerede skjedd.

(NTB)