Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA åpner disiplinærsak mot Ferdinand etter Twitter-hets av Cole

Omtalte Chelsea-backen som «choc ice».

I FARESONEN: Rio Ferdinand risikerer sanksjoner etter å ha gjengitt en Twitter-melding hvor Chelseas Ashley Cole (t.h.) omtales som «choc ice». Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/NTB scanpix
I FARESONEN: Rio Ferdinand risikerer sanksjoner etter å ha gjengitt en Twitter-melding hvor Chelseas Ashley Cole (t.h.) omtales som «choc ice». Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/NTB scanpix Vis mer

Manchester Uniteds Rio Ferdinand kan vente seg straff fra Englands fotballforbund (FA) etter en kommentar på Twitter som betegnet Chelsea-back Ashley Cole som en «choc ice».

- FA har i dag opprettet en disiplinærsak mot Manchester Uniteds Rio Ferdinand for upassende oppførsel i forbindelse med kommentarer postet på Twitter, meldte forbundet på sine nettsider mandag.

- Påstanden er at spilleren handlet på en måte som er upassende og/eller brakte fotballen i vanry med kommentarer som inkluderte en referanse til etnisk opprinnelse og/eller farge og/eller rase, utdypet FA.

Ferdinand er i likhet med Ashley Cole av blandet etnisitet. Midtstopperen har fått frist til klokka 15 britisk tid torsdag med å svare på anklagen.

Betegnelsen «choc ice» brukes ofte med hentydning til noe som er svart på utsiden og hvitt på innsiden. Ferdinand anklages dermed for å ha ytret seg rasistisk. En annen Twitter-bruker brukte betegnelsen om Cole først, men Ferdinand fulgte opp med å gi sin støtte til kommentaren.

Cole var med på å ta Chelsea-lagkamerat John Terry i forsvar da sistnevnte tidligere i sommer ble tiltalt, og senere frikjent, for angivelige rasistiske bemerkninger mot Rio Ferdinands yngre bror, QPR-spilleren Anton Ferdinand.

- Ser ut til at Ashley Cole kommer til å være deres «choc ice», sto det i en twittermelding som ble sendt til Rio Ferdinand.

Manchester United-spilleren svarte med å bruke samme begrep og gi uttrykk for at han moret seg stort over bemerkningen. Kort tid senere hadde Ferdinand slettet meldingen, men da var skaden allerede skjedd.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media