FA åpner disiplinærsak mot Ferdinand etter Twitter-hets av Cole

Omtalte Chelsea-backen som «choc ice».

I FARESONEN: Rio Ferdinand risikerer sanksjoner etter å ha gjengitt en Twitter-melding hvor Chelseas Ashley Cole (t.h.) omtales som «choc ice». Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/NTB scanpix
I FARESONEN: Rio Ferdinand risikerer sanksjoner etter å ha gjengitt en Twitter-melding hvor Chelseas Ashley Cole (t.h.) omtales som «choc ice». Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Manchester Uniteds Rio Ferdinand kan vente seg straff fra Englands fotballforbund (FA) etter en kommentar på Twitter som betegnet Chelsea-back Ashley Cole som en «choc ice».

- FA har i dag opprettet en disiplinærsak mot Manchester Uniteds Rio Ferdinand for upassende oppførsel i forbindelse med kommentarer postet på Twitter, meldte forbundet på sine nettsider mandag.

- Påstanden er at spilleren handlet på en måte som er upassende og/eller brakte fotballen i vanry med kommentarer som inkluderte en referanse til etnisk opprinnelse og/eller farge og/eller rase, utdypet FA.

Ferdinand er i likhet med Ashley Cole av blandet etnisitet. Midtstopperen har fått frist til klokka 15 britisk tid torsdag med å svare på anklagen.

Betegnelsen «choc ice» brukes ofte med hentydning til noe som er svart på utsiden og hvitt på innsiden. Ferdinand anklages dermed for å ha ytret seg rasistisk. En annen Twitter-bruker brukte betegnelsen om Cole først, men Ferdinand fulgte opp med å gi sin støtte til kommentaren.

Cole var med på å ta Chelsea-lagkamerat John Terry i forsvar da sistnevnte tidligere i sommer ble tiltalt, og senere frikjent, for angivelige rasistiske bemerkninger mot Rio Ferdinands yngre bror, QPR-spilleren Anton Ferdinand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer