KLAPP IGJEN: Manchester Citys Carlos Tevez snudde seg mot Gary Neville på sidelinja, og manet til stillhet.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
KLAPP IGJEN: Manchester Citys Carlos Tevez snudde seg mot Gary Neville på sidelinja, og manet til stillhet.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

FA bekrefter at de vil se på Neville-fingeren

- Uttalelsene fyrte opp Tevez, sier City-lagkamerat.

||| (Dagbladet): Det engelske fotballforbundet FA bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at de vil gjennomgå en hendelse under gårsdagens kamp mellom Manchester City og Manchester United, der Gary Neville tilsynelatende viste fingeren til målscorer Carlos Tevez.

Neville varmet opp på sidelinja da Tevez utliknet fra straffemerket, og da argentineren signaliserte til backen noe i retning av at han burde «klappe igjen», svarte veteranen med den midtre fingeren.

En talsmann for FA sier nå de vil se nærmere på hendelsen, for så å bestemme om de vil foreta seg noe videre.

Tidligere bøtelagt
Neville har allerede fått en advarsel denne sesongen for oppførselen på sidelinja, etter at han feiret Michael Owens høydramatiske overtidsmål mot nettopp City ved å konfrontere rivaliserende fans i høst.

Neville ble også bøtelagt i 2006 da han løp mot Liverpool-fansen etter Rio Ferdinands vinnermål på Old Trafford det året.

- Alle vil ha Tevez
Samtidig forteller Carlos Tevez' lagkamerat i City, Pablo Zabaleta, at det var blant annet Gary Nevilles uttalelser i forkant av kampen som inspirerte argentineren.

- Carlos var fyrt opp på grunn av det som ble sagt. United-fans vet han er et stort tap, fordi han var en stor spiller for dem. Han kan gjenta dette i den neste kampen, sier Zabaleta til klubbens hjemmesider.

- Alle lag vil ha Tevez, og vi har en stor mulighet til å nyte ham i vår klubb. Jeg er sikker på at Carlos kommer til å ta Manchester City til topps, sier Zabaleta.

Manchester United-manager Alex Ferguson innrømte ingen slike motiver i går kveld.

- Det er sånt som skjer i fotball. Det kan være sånn, du kan få en smell iblant. Det er flere spillere som har forlatt oss og så scoret mot oss, så det er ikke noen sak. Jeg er fornøyd med de spillerne vi har, sier Ferguson.

FINGEREN: Dette bildet kan få Gary Neville i trøbbel.Foto: Alex Livesey/GETTY IMAGES
FINGEREN: Dette bildet kan få Gary Neville i trøbbel.Foto: Alex Livesey/GETTY IMAGES Vis mer