FA ber Uniteds TV-kanal utlevere Ferguson-intervju

Der han slaktet dommeren etter Chelsea-tapet.

KAN STRAFFES: Alex Ferguson risikerer å havne på tribunen igjen etter uttalelser om dommeren etter kampen mot Chelsea på tirsdag. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
KAN STRAFFES: Alex Ferguson risikerer å havne på tribunen igjen etter uttalelser om dommeren etter kampen mot Chelsea på tirsdag. Foto: Tom Hevezi, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson står i fare for å straffes for den verbale dommerslakten etter tapet mot Chelsea på tirsdag.

Nå ber Det engelske fotballforbundet (FA) nettopp om at opptakene til MUTV, Manchester Uniteds egen TV-kanal, blir overlevert dem i forbindelse med behandlingen av saken.

FA har ingen myndighet til å kreve at MUTV utleverer opptakene sine, men de mener det vil være i Fergusons interesse, da uttalelser kan se verre ut når de er gjengitt på trykk i avisene enn når de framkommer i sin opprinnelige sammenheng, skriver Press Association.

- Det er en stor kamp for begge klubbene og da vil du ha en rettferdig dommer. Jeg må si det, da jeg så hvem som skulle dømme kampen, da fryktet jeg det verste. Det er tungt å svelge, for du vil virkelig ha en sterk dommer i slike kamper, sa Ferguson til MUTV ifølge The Independent.

Ferguson var irritert fordi dommer Martin Atkinson ga Chelsea et billig straffespark. Skotten mente også at Chelseas David Luiz burde blitt utvist da han felte Wayne Rooney og allerede hadde gult kort.

Disse uttalelsene om konkrete situasjoner slipper nok Ferguson unna med. Verre er det trolig at han dro fram tidligere erfaringer med Atkinson som dommer.

Generalsekretæren i dommernes eget forbund, Alan Leighton, slakter Alex Fergusons uttalelser og krever at skotten gir dommer Atkinson oppreising.

- Dette er et angrep på selve grunnmuren i fotballen, sier Leighton til The Sun.

- Han bør forklare hva han mener med disse uttalelsene, ellers vil det være veldig hjelpsomt om han unnskylder enhver implikasjon om at Martin Atkinson er partisk. 

FA vil avgjøre i løpet av morgendagen om de vil sikte Ferguson for upassende oppførsel. Ifølge The Sun risikerer Ferguson opptil fire kampers karantene for uttalelsene, men saken blir uansett ikke behandlet før neste uke. Dermed blir en eventuell karantene ikke iverksatt før bortekampen mot Liverpool til søndag.