«FA-cupen er bare tull!»

Ligaen og Europa er alt som betyr noe for Roy Keane.

(Dagbladet.no:) I morgen spiller Manchester United sesongens siste kamp. Det er ikke en hvilket som helst oppgjør. Det er selveste FA-cupfinalen. Mot Arsenal.

Men det er ikke sikkert at fotballhjertet til Roy Keane banker raskere av den grunn. I The Autobiography (2002) skriver han ifølge The Independent dette:


«FA-cupen har mistet relevansen, i hvert fall for meg. Selvfølgelig, det var en fin dag for familiene, og alle som jobbet i kulissene i klubben. Wembley-myten, det å gå ut av tunnelen, den røde løperen, møtene med store kjemper, det å gå opp på kongetribunen og få medaljen, klapp på skulderen fra de store og gode (og forhåpentligvis pokalen) - alt var bare tull! Premier League og Champions League var de eneste trofeene vi brydde oss om.»

Hans 7. cupfinale

Ironien ender ikke med at cupfinalen i morgen er Uniteds eneste sjanse til å vinne noe denne sesongen.

Dersom Red Devils vinner blir Roy Keane den mestvinnende spilleren i FA-cupen siden 1800-tallet. Kampen er Keanes sjuende finale. Dette er bare slått av Lord Arthur Kinnaird som spilte ni finaler for Wanderers and Old Etonians.

Keane (og Ryan Giggs) kan vinne sin femte FA-cupfinale på lørdag.

- Jeg tenker ikke så mye på hvor mange jeg har vunnet. Jeg husker mest de to jeg har tapt (med Nottingham i 1991 og med United i 1995), sier han.

BESKJEDEN JUBEL: Roy Keane smilte ikke akkurat bredest av United-gutta da de vant FA-cupen for ett år siden. Foto: REUTERS
BESKJEDEN JUBEL: Roy Keane smilte ikke akkurat bredest av United-gutta da de vant FA-cupen for ett år siden. Foto: REUTERS Vis mer

Også i fjor var FA-cupfinalen Uniteds siste pokalsjanse. Den tok de.

- Vil alltid vinne

Derfor er ikke Roy Keane like bastant lenger, når det gjelder en av verdens mest berømte fotballfinaler.

- Vi ønsker å vinne, selvfølgelig, men jeg tror vi alltid dømmer oss selv ut fra hva vi gjør i ligaen og Champions League, sier han ifølge Independent.

Han legger ikke skjul på at det er spesielt å ha Arsenal på motsatt banehalvdel.

- Jeg har alltid sett på Arsenal som våre største rivaler, foran Liverpool og Chelsea. Jeg tror det blir en stor finale.

OMSTRIDT BOK: I selvbiografien sin skriver også Roy Keane at han skadet Alf-Inge Håland med vilje i 2001.