FA-cupen fikk fart på Liverpool

God, gammel FA-cupstemning måtte til for å få slutt på Liverpools rekke av kamper uten seier. Søndag ble Manchester City slått 1-0.

Spillemessig var det mye som ikke stemte for Gerard Houlliers menn, men søndag var det aller viktigste at de røde vant igjen etter ti strake seriekamper uten seier. Omslaget kom i den vanskelige bortekampen mot Manchester City.

- Vi tok noen grep for å snu opp ned på situasjonen, og jeg er sikker på at vi fra og med denne kampen vil bli bedre og bedre for hver kamp som går, sa Houllier etter kampen.

- Spillerne har svart på en fantastisk måte. Det faktum at vi vant her i dag er stort for klubben, stort for fansen og for spillerne selv, fordi det kanskje vil gi dem et psykologisk løft, la den hardt prøvede franskmannen til.

Volleyball

Danny Murphy ordnet Liverpools lenge etterlengtede triumf da han scoret kampens eneste mål to minutter etter pause. Manchester Citys Marc-Vivien Foe lekte volleyballspiller i eget straffefelt, men dommeren la uheldigvis for Foe merke til smashen hans og pekte på straffemerket. Danny Murphy gjorde ingen feil. Han sendte keeper Peter Schmeichel den ene veien og ballen den andre.

Den danske keeperlegenden ble selv med i angrep da Manchester City desperat jaktet en utligning mot slutten, men Liverpool halte seieren i land og er klar for 4. runde.

John Arne Riise måtte nøye seg med å spille de fire siste minuttene som innbytter for Liverpool i søndagens FA-cupkamp.

Utklasset Birmingham

Fulham møtte søndag eliteseriekollega Birmingham hjemme på Loftus Road, og hadde små problemer med å ta seg til 4. runde. Argentinske Facundo Sava sendte London-klubben opp i ledelsen etter 11 minutter, og danske Bjarne Goldbæk doblet Fulhams forsprang midtveis i omgangen.

Like etter pause avgjorde Louis Saha kampen da han laget 3-0. Stern John scoret Birminghams trøstemål i kampens siste minutt.

Wolverhampton møter Newcastle senere søndag.

(NTB-Reuters)

<B>UTFORDRER:</B> Liverpools El Hadji Diouf (tv) utfordrer Gerard Wiekens fra Manchester Cit på Maine Road.