- Få de skyldige fram

- Jeg er dypt sjokkert over dopingavsløringene i travsporten. Navnene på disse som har ødelagt for norsk hestesport må bli kjent så raskt som mulig, sier formann i travtrenerforeningen Espen A. Schem.

Staten må sette inn store ressurser til en landsomfattende etterforskning. Slik at man kommer helt til bunns i denne saken, sier Schem. Tirsdag avslørte dyrehelsetilsynet 134 brudd på dopingforskriftene, bare i Vestfold og Telemark. Det gjelder brudd på karenstida ved vaksinering og tilførsel av medisiner. Hester har startet i løp før tidsfristen.

Schem føler seg mistenkeliggjort, som leder i foreningen for landets travkusker.

- Påstandene om 40 skyldige personer, bare i et begrenset distrikt av landet, er sjokkerende. Dette gjelder ikke bare en ukultur som har bredt seg. Det er mye verre enn det. Vi snakker om klare brudd på dopingreglementet på stoffer, som ikke kan avsløres i dopingtester.

Når dyrehelsetilsynet har avslørt omfanget av denne skandaløst utbredte omgangen med dopingforskriftene, bør også navnene på de som er under etterforskning bli offentlig kjent. Disse uheldige elementene er ikke representative for helheten i sporten.

Det store flertallet, som arbeider seriøst og retter seg etter reglene, fortjener ikke å bli satt under mistanke på denne måten. Det er svært fortvilt, sier Espen A. Schem.

- Jeg ser poenget. Men jeg vil likevel ikke avsløre noen personer. Vi overlater til politiet om navn skal offentligjøres, kommenterer leder i statens dyrehelsetilsyn, Eivind Liven, til Dagbladet.

- KOM MED NAVNENE: Espen A. Schem vil ha avslørt de skyldige i dopingskandalen som ryster norsk travsport.