Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Få et profforbund på beina, så går det greit

Mener det vil løse arrangørfloken i Norge.

NORSK FORBUND. FRP-politiker Morten Stordalen forkjemper for legalisering av proffboksing i Norge, mener det mest fornuftige er å etablere et norsk forbund til å arrangere framtidige kamper for Cecilia Brækhus på norsk jord raskest mulig. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NORSK FORBUND. FRP-politiker Morten Stordalen forkjemper for legalisering av proffboksing i Norge, mener det mest fornuftige er å etablere et norsk forbund til å arrangere framtidige kamper for Cecilia Brækhus på norsk jord raskest mulig. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): FRP-politiker Morten Stordalen har stått på talerstolen og kjempet proffboksingens sak, siden han kom inn på Stortinget i fjor.

Tirsdag kunne han fornøyd spise kake med Cecilia Brækhus, da det lange forbudet mot proffboksing i Norge ble historie.

Men den første proffkampen i Norge henger likevel høyt i det blå.

Stordalen mener løsningen er å etablere et norsk forbund for proffboksing så raskt som mulig.

Tanken bak en dansk arrangør for et norsk proffboksestevne virker fjernt.

Dagbladet har avdekket at dansk antidopingarbeid ikke håndhever WADA's direktiv like strengt som det praktiseres i Norge.

Og dermed er det uaktuelt med en dansk arrangør i Norge.

Om ikke Danmark endrer sitt antidopingarbeid og samsvarer det med det norske.

Blant annet testes ikke utøverne uanmeldt i treningsperioder mellom boksekampene. Det praktiseres heller ikke meldeplikt for utøverne i Danmark.

Best med eget forbund - Jeg mener det beste er å danne et norsk forbund så raskt det lar seg gjøre. Og det vet jeg det er vilje til å gjennomføre, både fra Norges Bokseforbund og fra kretsen rundt Cecilia Brækhus, sier Morten Stordalen til Dagbladet.

- Men burde ikke alt rundt et forbund som kan stå for arrangementer av boksekampene vært klarlagt før?

- Jeg har lest sakene i Dagbladet i det siste, og jeg finner det hele litt underlig. Det har vært forbud mot proffboksing, og i det lå det også forbud mot et forbund i Norge. Derfor må man ta det etter at forbudet er blitt opphevet. Dette ble belyst under høringen i familie og kulturkomiteen, svarer FRP-politikeren.

Stordalen sier at tilhengerne av proffboksing har ventet i 33 år.

- Da kan de nok sikkert vente noen ekstra måneder. Om det blir mot sommeren eller i løpet av høsten, så går nok det greit. Jeg har aldri ment at den første kampen skal gå 1. januar neste år. Det siste der var litt ironisk, sier Stordalen.

Stordalen mener at problematikken ved at de forskjellige internasjonale forbundene ikke har signert for å rette seg etter WADA's direktiv, kan omgås ved at et nyetablert norsk forbund sørger for at norske boksere retter seg etter det norske antidopingarbeidet.

- Og at kommende utenlandske motstandere signerer og godkjenner at utøverne skal følge de antidopingforskriftene som gjelder i Norge i forkant av kampene, sier Stordalen.

SERVERTE KAKE. Cecilia Brækhus var raskt framme med kake på Stortinget til Morten Stordalen (t.v.) og blant andre Abid Raja, da forbudet mot proffboksing ble opphevet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SERVERTE KAKE. Cecilia Brækhus var raskt framme med kake på Stortinget til Morten Stordalen (t.v.) og blant andre Abid Raja, da forbudet mot proffboksing ble opphevet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer