Firmino etterforskes for rasisme

FA etterforsker anklager om rasisme under Merseyside-derbyet

Englands fotballforbund (FA) skal undersøke påstander om at Liverpools Roberto Firmino kom med rasistiske tilrop mot Evertons Mason Holgate i fredagens derby.

ETTERFORSKES: Roberto Firmino var sint og kjeftet på Mason Holgate etter at Everton-stopperen dyttet Liverpool-angriperen over reklameplakatene. Nå etterforskes Firmino for hva han sa til Holgate. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Roberto Firmino var sint og kjeftet på Mason Holgate etter at Everton-stopperen dyttet Liverpool-angriperen over reklameplakatene. Nå etterforskes Firmino for hva han sa til Holgate. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Det skriver Daily Mail. Holgate dyttet Firmino av gressteppet slik at han falt og havnet på første rad på Anfields hovedtribune. Liverpools brasilianske stjerne ble illsint og kom med et par stygge glosser i tumultene etterpå.

Det var da Firmino skal ha kommet med rasistiske slengbemerkninger. Ifølge Daily Mail skal ordene ha blitt fanget opp av et TV-kamera.

Dommer Bobby Madley diskuterte saken med sin fjerdedommer Jon Moss, men valgte å la kortene ligge i lomma. Det er ventet at Madley vil nevne den opphetede disputten i kamprapporten.

Episoden skjedde mot slutten av første omgang. Liverpool vant til slutt byderbyet 2-1 og tok seg videre til 4. runde i FA-cupen.

Etter kampen opplyste Liverpool at klubben vil gjøre det den kan for å få fram alle fakta i situasjonen mellom Firmino og Holgate.

- Klubben og spilleren vil samarbeide med relevante fotballmyndigheter slik at fakta blir klargjort på en ordentlig måte. Mens denne prosessen pågår, ønsker vi ikke å gi noen ytterligere kommentarer.

Everton-manager Sam Allardyce var ordknapp om saken.

- Jeg vil ikke si noe før vi har funnet ut nøyaktig hva som skjedde og ikke skjedde, sa Allardyce etter fredagens tap.

(NTB)