Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA forbyr fotballfruer på tur

Må holde seg unna under framtidige mesterskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Englands-stjernenes koner og kjærester - eller WAG\'s (wives and girlfriends), som de blir kalt i Storbritannia - vakte stor oppsikt under VM i Tyskland.

Mens landslagsspillerne slet med å få spillet til å sitte på banen, svidde jentene av store mengder pund på festing og handling i Tyskland.

Får ikke shoppe videre

«Det er de som har invadert den engelske treningsbyen Baden Baden og vakt lokal tysk oppsikt ved å brenne kredittkortene for 600 000 kroner i løpet av en halvtime i en eneste butikk på noen solbriller og vesker,» skrev Dagbladet.nos VM-kommentator om oppstyret, og la til:

«For ordens skyld: Baden Baden har sett dumme, unge rikinger med triste handlevaner før

Kommentaren hadde tittelen «Shop videre, jenter!». Men nå er det slutt på moroa for fotballfruene. Fotballforbundet har nemlig satt ned foten for festingen og handlegalskapen, skriver Daily Mail.

I tillegg til irritasjon over utagerende oppførsel, skyldes det ferske forbudet, rapporter om at fotballfruene ringte og forstyrret sine partnere så seint som klokka 04.00 på natta.

Ble kjendiser og tjente penger

WAG: Ashley Coles kjæreste Cheryl Tweedie (t.v.) og David Beckhams Victoria på tribunen under Englands kamp mot Trinidad & Tobago. Jentene gjorde seg bemerket med utagerende oppførsel i og rundt Englands landslagsleir. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/SCANPIX
WAG: Ashley Coles kjæreste Cheryl Tweedie (t.v.) og David Beckhams Victoria på tribunen under Englands kamp mot Trinidad & Tobago. Jentene gjorde seg bemerket med utagerende oppførsel i og rundt Englands landslagsleir. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Landslagssjef Sven-Göran Eriksson satte klokka 23.30 som siste leggetid for sine spillere, men tillot jentene å oppholde seg i nærheten.

Svenskens etterfølger Steve McClaren skjerper altså betraktelig inn, så når fotball-EM går av stabelen i Sveits om to år, må nok fotballfruene holde seg lenger unna England-leiren.

- Denne WAG-tingen i Tyskland ble altfor mye. Spillerne må konsentrere seg om fotball, ikke om konene og kjærestene sine, sier tidligere England-sjef Sir Bobby Robson til Daily Mail.

I tillegg til tidligere Spice Girl Victoria Beckham, David Beckhams kone, består WAG-klikken av blant andre Coleen McLoughlin og Elen Rives. De er forlovedene til henholdsvis Wayne Rooney og Frank Lampard.

Flere av jentene skal ha tjent store penger på oppmerksomheten de plutselig fikk under VM.