Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

13 av 15 utøvere til junior-VM i langrenn fra Østlandet

Få fra distriktene i langrennstoppen for juniorer

Norges Skiforbund har tatt ut 15 utøvere til junior-VM i langrenn i sveitsiske Goms i slutten av måneden.

ÉN AV FÅ: Stortalentet Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen i Sogn og Fjordane er én av bare to utøvere som ikke er fra Østlandet i Norges tropp til junior-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ÉN AV FÅ: Stortalentet Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen i Sogn og Fjordane er én av bare to utøvere som ikke er fra Østlandet i Norges tropp til junior-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttaket ble offentliggjort onsdag. Åtte kvinner og sju menn har fått plass i den norske troppen.

- Hovedmålet med junior-VM er at utøverne skal få nyttige erfaringer inn mot en seniorkarriere. Men selvsagt er det også et mål å prestere i mesterskapet og å kjempe om pallplasseringer, sier juniorlandslagstrener Geir Endre Rogn.

Tre av utøverne var med på laget som tok gull på herrestafetten under fjorårets junior-VM, og to av de uttatte utøverne tok individuelle medaljer i fjorårets mesterskap.

- Selv om juniorene konkurrerer lite internasjonalt, er det absolutt grunn til å tro at de norske utøverne skal kunne kjempe i toppen på alle øvelser. Det blir nok tøffest å ta medaljer på distanserennene blant jentene, men med full klaff kan selvsagt det også være mulig. I sprint og stafett for jenter og i alle gutteøvelsene bør det være klare medaljesjanser, sier landslagstrener Rogn.

Disse stiller for Norge:

Kvinner: Mathilde Skjærdalen Myhrvold (Vind), Kristine Stavås Skistad (Konnerud), Tiril Liverud Knudsen (Konnerud), Lone Johansen (Melhus), Hedda Østberg Amundsen (Asker), Tuva Bakkemo (Gjøvik), Maiken Min Midtskogen (Stor-Elvdal), Amalie Honerud Olsen (Mjøndalen).

Menn: Jon Rolf Skamo Hope (Hyen), Thomas Helland Larsen (Fossum), Håvard Moseby (Kjelsås), Harald Østberg Amundsen (Asker), Jørgen Lippert (Trøsken), Brage Bø (Larvik), Filip Fjeld Andersen (Geilo).

Mesterskapet i Sveits går fra 28. januar til 3. februar.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!