STØTTE: John Terry (t.v.) er støttet av landslagssjef Fabio Capello, men i dag kan Det engelske fotballforbundet likevel bestemme seg for å frata Terry kapteinsrollen. Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix
STØTTE: John Terry (t.v.) er støttet av landslagssjef Fabio Capello, men i dag kan Det engelske fotballforbundet likevel bestemme seg for å frata Terry kapteinsrollen. Foto: Glyn Kirk, AFP/ScanpixVis mer

FA kan frata Terry kapteinsbindet

Fotballforbundet kan overprøve Capello.

Englands Fotballforbund (FA) avgjør trolig i dag om John Terry skal få fortsette som landslagskaptein.

Terry erklærte seg ikke skyldig da rasismesaken mot ham kom opp i retten tidligere i uken. Chelsea-stjernen er anklaget for å ha brukt rasistiske skjellsord mot Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand under en seriekamp i fjor høst. Rettssaken er utsatt til etter EM-sluttspillet i sommer.

Ifølge britiske medier vurderer FA om Terry skal få bære kapteinsbindet fram til saken er avgjort. Styret i forbundet skal være delt, og det er ventet at FA-leder David Bernstein skal snakke med landslagssjef Fabio Capello i dag.

Capello har hele tiden støttet Terry og sagt han er uskyldig inntil det motsatte er bevist, og at midtstopperen bør få fortsette som kaptein fram til rettssaken er over.

FA gransker også episoden fra i fjor høst, men vil vente med en eventuell straff til etter at rettssaken er over.

(NTB)