Få Kjetil André Aamodt på klubb-besøk

Vis at du står «Sammen for barn».

(Dagbladet.no): Årets tv-aksjon handler om å hjelpe barn som er berørt av hiv og aids. Nå kan du vise at du støtter tv-aksjonen gjennom en konkurranse her på Dagbladet.no.

Vi ønsker at idrettslag i hele landet skal vise solidaritet gjennom å lage såkalte vennelenker.

En vennelenke kan være lang, kort, bred, høy, tykk eller tynn. Den kan være kreativ eller enkel. Hovedsaken er at man skal være lenket til hverandre. Man kan holde hverandre i hendene eller på annen måte ha kroppskontakt. Et eksempel ser du i videoen over.

Åpne for alt

- Vi er åpne for alt, men det skal helst være kontakt mellom menneskene og ikke være helsefarlig, oppfordrer Kjetil André Aamodt. Han er ambassadør for idretten gjennom NIF og engasjert i TV-aksjonen. Aamodt mener idrettslagene nå kan vise at idrett handler om mer enn sport og spill.

- Nå kan vi vise at det nytter å bry seg. Vennelenkene kan være en morsom måte å bidra på. Man kan ha det gøy og samtidig sette fokus på et viktig problem i verden og være med på å løse det, sier Aamodt.


Send inn video

Fra i dag og frem til aksjonsdagen, 21. oktober, tar vi imot video av din vennelenke. Hver uke kårer vi to ukesvinnere. Ukesvinnerne får et videokamera i premie. På selve aksjonsdagen blir det kåret en vinner blant de seks ukesvinnerne. Vinnerne av vennelenkekonkurransen får et klubbesøk av Kjetil André Aamodt. Videoene kan også bli vist på NRKs fjernsynssending selve aksjonsdagen.

I juryen sitter Kjetil André Aamodt, Francisca Kabaso og DagbladetTV.

Få Kjetil André Aamodt på klubb-besøk

- Mer enn penger

Francisca Kabaso (23) er fra Zambia og jobber i organisasjonen Kicking Aids Out i hjembyen Lusaka.

- Jeg vil at alle skal vite at dette handler om mer enn penger. Det handler om å nå ut til barn som ikke har fått oppleve gleden ved å være barn, sier Kabaso.

Vi venter på video fra deg! Send til oss på e-post, eller last opp videoen i Blink (se instruksjonsvideo). Dersom du velger å laste opp i Blink, må du huske å tagge videoen «Sammen for barn».

Konkurransen gjennomføres i samarbeid med Unicef og Norges Idrettsforbund og Olympiske komité (NIF), som er tildelt tv-aksjonen i år.


Bli bøssebærer

De neste ukene kan du også melde deg som bøssebærer for tv-aksjonen. Gå årets viktigste søndagstur 21. oktober - for hver eneste innsamlet krone gjør en forskjell for barn berørt av hiv/aids.

denne sida kan du melde deg til tjeneste. Her velger du også hvilken klubb du representerer eller en idrettsforening som står hjertet ditt nær - og da er også klubben med i den prestisjetunge klubbkonkurransen.

HER ER JURYEN: Francisca Kabaso og Kjetil André Aamodt skal plukke ut vinnerne i lenkekonkurransen.
LANG,LANG REKKE: Under Norway cup dannet 28 000 personer på Ekebergsletta verdens hittil lengste idrettslenke, med idrettsutøvere fra over 40 ulike nasjoner.