Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA klager på tettpakket kampprogram

«Overfylt og uhåndterlig».

TETTPAKKET: FA mener kampprogrammet til Premier League-lagene er overfylt og uhåndterlig. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock
TETTPAKKET: FA mener kampprogrammet til Premier League-lagene er overfylt og uhåndterlig. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Englands fotballforbund (FA) kaller Premier League-klubbenes kampprogram «overfylt og uhåndterlig».

Utspillet kommer i kjølvannet av at forbundet den siste tiden har slitt kolossalt med å finne plass i kalenderen til omkampen i FA-cupen mellom Arsenal og Hull. Enden på vise er at kampen spilles 8. mars, til tross for at det spilles mesterligakamper samme kveld.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) tillater normalt sett ikke at det spilles seriefotball parallelt med kampene i mesterligaen, men FA skal ha fått lov til å gjøre et unntak etter å ha hatt samtaler med både klubbene og UEFA-ledelsen.

- FA innser at dette ikke er noen ideell situasjon for alle. Samtidig styrker dette tanken om at alle fotballens organer må jobbe tett sammen på en positiv måte for å løse overfylte og uhåndterlige kampprogrammer, heter det i en uttalelse fra det engelske forbundet.

Grunnen til at den omtalte femterundekampen mellom Arsenal og Hull i utgangspunktet ikke kunne skyves lenger fram enn 8. mars, er at kvartfinalene i FA-cupen spilles allerede påfølgende helg.

Vinneren av omkampen møter Watford i kvartfinalen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram