KLASSISK DRILLO: Drillo var i beste fall mellomfornøyd med de norske prestasjonene mot Frankrike, selv om han var fornøyd med resultatet. Likevel slo han fast på pressekonferansen etter kampen: - Jeg tror få lag i verden ville greid å slå det laget vi møtte i dag.  Her takker han Laurent Blanc for kampen. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX
KLASSISK DRILLO: Drillo var i beste fall mellomfornøyd med de norske prestasjonene mot Frankrike, selv om han var fornøyd med resultatet. Likevel slo han fast på pressekonferansen etter kampen: - Jeg tror få lag i verden ville greid å slå det laget vi møtte i dag. Her takker han Laurent Blanc for kampen. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIXVis mer

- Få lag i verden hadde slått Frankrike i kveld

Drillo trodde Norge kom til å tape.

|||Norge - Frankrike 2-1

Egil Olsen ble imponert over det nye franske landslaget som måtte se seg slått 2-1 på Ullevaal onsdag.

- Vi møtte et veldig sterkt lag, og etter en halvtime tenkte jeg at dette var en kamp vi kanskje kom til å tape. De var sterkere enn oss i lufta og viste meget gode ferdigheter med ball. Jeg tror få lag i verden ville greid å slå det laget vi møtte i dag, sa Drillo.

Likevel opplevde han at Norge for annen gang i hans tid som landslagssjef greide å snu 0-1 til seier på Ullevaal.

- Vi var litt heldig. Det var vanskelig å telle sjanser, men det var vel omtrent 6-6. Vi hadde problemer den første halvtimen, særlig på midtbanen, men etter det hadde vi bedre kontroll. Frankrike skapte få store sjanser i annen omgang, sa han.

- I dag vil jeg påstå at resultatet var bedre enn prestasjonen, men likevel var det perioder hvor jeg satt og koste meg.

Første gang
Inngangen til kampen var svært uvant for Norges landslagssjef, ettersom det var et helt nytt lag Laurent Blanc tok med seg til Oslo.

- Jeg tror det er første gang i mitt liv at jeg har møtt et lag jeg ikke har sett på forhånd. Og Frankrike virket både tent og godt forberedt. Individuelt var ikke disse spillerne dårligere enn dem Frankrike hadde i VM, heller tvert imot, sa han.

- Det ble en kamp med bra tempo, relativt mange sjanser og veldig mange nestensjanser til begge lag. Det skjedde mye foran målene, og fra publikums synspunkt må det ha vært en fin kamp.

For Drillo var det likevel mye å sette fingeren på.

- Vi må stramme opp midtbaneleddet vårt. De gikk litt opp i limingen i perioder. Det var også tendenser til taklingsskrekk. Noen av de franske spillerne var så gode med ballen at vi ikke greide å ta den fra dem, sa han.

For høyt Norge skulle presse høyt fra start, men den oppgaven ble for vanskelig.

- Etter snaue ti minutter fant vi ut at da ville vi løpt oss i hjel. Da vi gikk over til lavt press, ble det for lavt. Vi mistet aggressiviteten, og det gikk for lang tid før vi greide å finne presshøyden, sa Drillo, som også mente at Frankrikes ledermål burde vært avverget. Ingen gikk ut for å støte på Hatem Ben Arfa.

Norges tomålsscorer Erik Huseklepp fikk derimot masse skryt.

- Han gjorde en anstendig jobb på kanten, og så ble han veldig god på topp. Han er kanskje den beste spissen vi har uten ball, og på vinnermålet startet han helt eksemplarisk. Jeg er veldig imponert over ham, sa han om Brann-stjernen.

Allerede neste uke tar Drillo ut troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Island og Portugal, og Huseklepp kan være aktuell som spiss ettersom John Carew og Moa begge er usikre på grunn av skader.

Blanc ser bak resultatet
Frankrikes nye landslagssjef Laurent Blanc var skuffet over at det ble tap i debuten, men han greide å se lyspunkter bak resultatet på Ullevaal. — Vi spiller alltid for å vinne, så jeg er ikke tilfreds når vi taper. Men i dag må vi se bak resultatet. Jeg så mange interessante ting, og noen av spillerne viste kvaliteter som vil være nyttige for oss i framtiden, sa den tidligere stopperkjempen. — Jeg er fornøyd med at spillerne virkelig gikk inn for å vinne kampen. Vi prøvde å skape noe med ballen på bakken. Dessverre ble vi straffet hardt for en feil, sa han. Frankrike var ute etter å reise seg etter sitt katastrofale VM, og de nye spillerne viste iallfall lovende takter spillemessig og en helt annen innstilling enn den VM-spillerne blamerte seg med. Blanc brukte seks debutanter fra start: Stéphane Ruffier, Adil Rami, Aly Cissokho, Charles N?Zogbia, Yann Mvila og Guillaume Hoarau. Innbytterne Yohan Cabaye og Jérémy Menez sørget for at det ble åtte debutanter i løpet av kvelden. Blanc avviste at Norge var heldig som vant. — Nei, det synes jeg ikke. De spilte som forventet. De skapte mange sjanser og scoret på to av dem. Det jeg beklager er at vi ikke greide å holde på ledelsen etter at vi scoret, sa han.
(NTB)