UKAS SNAKKIS: Eden Hazard fikk til slutt tak i ballen ballgutten ikke ville gi seg fra under kampen mellom Swansea og Chelsea, men måten det skjedde på har det blitt bråk av. Foto: SCANPIX/REUTERS/Rebecca Naden
UKAS SNAKKIS: Eden Hazard fikk til slutt tak i ballen ballgutten ikke ville gi seg fra under kampen mellom Swansea og Chelsea, men måten det skjedde på har det blitt bråk av. Foto: SCANPIX/REUTERS/Rebecca NadenVis mer

FA mener tre kamper ikke er nok for Hazard

Siktes for voldelig oppførsel etter ballguttsparket.

(Dagbladet): Meningene har vært mange om Eden Hazards sammenstøt med ballgutten i Swansea denne uka, nå har det engelske fotballforbundet FA kommet med sin:

Chelsea-spilleren siktes for voldelig oppførsel.

I en melding på sine hjemmesider skriver FA at Hazards utvisning i kampen var av en slik art at «normal straff åpenbart ikke er tilstrekkelig».

Med andre ord kan belgieren trolig vente mer enn tre kampers utestengelse, som er standard.

Samtidig passer forbundet på å minne klubbene om at det er deres ansvar at ballguttene på arenaene oppfører seg ordentlig.

Nye TV-bilder
Jeg tror jeg traff ballen og ikke gutten, uttalte Eden Hazard etter å ha blitt utvist for første gang i karrieren. 

Dommer Chris Foy mente Chelsea-stjernen sparket til ballgutten Charlie Morgan (17) da sistnevnte la kroppen over ballen i et forsøk på å drøye tid.

FA har brukt tid på å vurdere nye TV-bilder av hendelsen, som etterlot 17-åringen tilsynelatende ynkende inntil reklameskiltene.

Morgan holdt seg til ribbeina, mens han gjorde en oppgitt gest mot Chelsea-spilleren. Også da han ble eskortert av banen pustet han tungt, tilsynelatende i smerter.

- Han kunne sikkert gått skuespillerskolen. Det var ikke måte på hvor vondt han fikk av en liten tupp, sa VIF-kaptein Kristofer Hæstad i går. 

Tidligere Chelsea-spiller Pat Nevin har vært inne på det samme: 

- Han må ha lært det av å se på fotballspillere, sånn som han rullet rundt og spilte mer skadet enn han var, sier han.

Swansea vil på sin side ikke bli straffet av FA for ballguttens oppførsel. Klubben nekter for at de instruerer ballguttene til å hale ut tid dersom laget leder.

Twitter-oppmerksomhet
Charlie Morgan er sønn av Swansea-direktør Martin Morgan, som ifølge Daily Mail er på 32. plass på lista over de 100 rikeste personene i Wales, blant annet foran Ryan Giggs. 

På sin etter hvert så berømte Twitter-konto har 17-åringen tvitret flere ganger om egen velstand, om dyr sjampanje han har drukket og om reiser til Dubai og Las Vegas. 

I natt kom et livstegn til de nå rundt 100 000 følgerne. 

- Sinnssyke 24 timer. Snakket med Hazard og jeg vil ikke forfølge saken. Dere hører fra meg.

Eden Hazard har til tirsdag 29. januar på seg til å svare på anklagene fra FA. Det var ventet at Chelsea ikke ville anke en tre kampers utestengelse, men det kan stille seg annerledes nå som det kan bli strengere straff.