FA raser mot The Suns mobbeforside

Gjør narr av Hodgsons talefeil.

«NOT AMUSED:» Det engelske fotballforbundet FA synes ikke The Suns velkommen-forside til Roy Hodgson var spesielt morsom.Foto/Faksimile: SCANPIX/The Sun
«NOT AMUSED:» Det engelske fotballforbundet FA synes ikke The Suns velkommen-forside til Roy Hodgson var spesielt morsom.Foto/Faksimile: SCANPIX/The SunVis mer

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet FA har kontaktet The Sun på bakgrunn av tabloidavisas forside i dag.

Roy Hodgson ble ansatt som ny landslagssjef i går, men The Suns måte å ønske ham velkommen på har vakt oppmerksomhet i England, i hovedsak negativ.

Avisa har nemlig gjort et stort poeng av Hodgsons velkjente vansker med å rulle på r-ene, langt fra noen nyoppdagelse, og kjører overskriften «Bwing on the Euwos! (We'll see you in Ukwaine against Fwance)».

FA synes i hvert fall ikke forsiden er spesielt morsom.

- FA og Press Complaints Comission (PCC, Englands svar på PFU, journ.anm) har i dag mottatt et stort antall henvendelser om forsiden i The Sun, som henviser til Roy Hodgsons talemåte. Vi vil ikke komme med noen offisiell klage til PFU, men vi har tatt det opp med avisen og gjort det klart at forsiden er helt uakseptabel, skriver forbundet i en pressemelding.

FA skal blant annet ha blitt kontaktet av foreldre til barn som mobbes for talefeil på skolen. En talsmann for PCC meldte senere at det er kommet over 100 klager på The Suns oppslag.

Styreformann David Bernstein er heller ikke fornøyd:

- Vi er henrykte over medias reaksjon på ansettelsen av Roy, men vi er skuffet over forsidetittelen i The Sun, som vi mener er i dårlig smak og respektløs, sier Bernstein.

64-årige Roy Hodgson har skrevet under på en avtale fram til 2016, og leder laget for første gang i en treningskamp mot Belgia 2. juni.

Han blir dermed den første engelskmannen i jobben siden Steve McClarens mislykkede regjeringstid fra 2006 til 2007.