FA redd for mer fotballvold: - Alvorlige bekymringer rundt sikkerheten i Lille

Greg Dyke i FA mener sikkerheten på stadion er uakseptabel.

BRUKTE TÅREGASS: Det franske politiet måtte bruke tåregass for å få stoppet helgas slåssing mellom engelske og russiske fans. De engelske supporterne fikk først skylda, men nå viser det seg at 150 topptrente, russiske hooligans skal ha tatt turen til EM-byen for å slåss. Foto: AP Photo/Darko Bandic
BRUKTE TÅREGASS: Det franske politiet måtte bruke tåregass for å få stoppet helgas slåssing mellom engelske og russiske fans. De engelske supporterne fikk først skylda, men nå viser det seg at 150 topptrente, russiske hooligans skal ha tatt turen til EM-byen for å slåss. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet, FA, har alvorlige bekymringer rundt sikkerheten i den franske byen Lille, hvor England og Russland spiller kamper onsdag og torsdag. Det sier styreformannen i FA, Greg Dyke, ifølge flere britiske medier, deriblant BBC.

Dyke avviser i et brev til UEFA at det var engelske fans sin skyld i Marseille, etter kampen mot Russland, lørdag. Også før kampen var det slåssing, og totalt ble 35 mennesker skadet i forbindelse med kampen - to av dem kritisk.

- Antydningen er at engelske fans var en del av de forferdelige hendelsene etter kampen mot Russland. Dette motbevises av videobevis og det faktum at deres uavhengige disiplinærorganer bare har igangsatt sanksjoner mot russiske fans, skriver Dyke i brevet.

- Skuffende

Styreformannen skriver at vaktene på stadion var «uakseptable», etter at supportere kom seg inn med pyroteknikk. I tillegg var det utilstrekkelig adskillelse mellom engelske og russiske fans på stadion.

- Et fåtall av engelske fans var åpenbart involvert i noen av disse hendelsene, og det er utrolig skuffende for oss alle, men vær også klare over at tusenvis har oppført seg på en positiv måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer