BRUKTE TÅREGASS: Det franske politiet måtte bruke tåregass for å få stoppet helgas slåssing mellom engelske og russiske fans. De engelske supporterne fikk først skylda, men nå viser det seg at 150 topptrente, russiske hooligans skal ha tatt turen til EM-byen for å slåss. Foto: AP Photo/Darko Bandic
BRUKTE TÅREGASS: Det franske politiet måtte bruke tåregass for å få stoppet helgas slåssing mellom engelske og russiske fans. De engelske supporterne fikk først skylda, men nå viser det seg at 150 topptrente, russiske hooligans skal ha tatt turen til EM-byen for å slåss. Foto: AP Photo/Darko BandicVis mer

FA redd for mer fotballvold: - Alvorlige bekymringer rundt sikkerheten i Lille

Greg Dyke i FA mener sikkerheten på stadion er uakseptabel.

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet, FA, har alvorlige bekymringer rundt sikkerheten i den franske byen Lille, hvor England og Russland spiller kamper onsdag og torsdag. Det sier styreformannen i FA, Greg Dyke, ifølge flere britiske medier, deriblant BBC.

Dyke avviser i et brev til UEFA at det var engelske fans sin skyld i Marseille, etter kampen mot Russland, lørdag. Også før kampen var det slåssing, og totalt ble 35 mennesker skadet i forbindelse med kampen - to av dem kritisk.

- Antydningen er at engelske fans var en del av de forferdelige hendelsene etter kampen mot Russland. Dette motbevises av videobevis og det faktum at deres uavhengige disiplinærorganer bare har igangsatt sanksjoner mot russiske fans, skriver Dyke i brevet.

- ALVORLIGE BEKYMRINGER: Greg Dyke og FA synes sikkerheten i Lille er for dårlig. Foto: NTB Scanpix
- ALVORLIGE BEKYMRINGER: Greg Dyke og FA synes sikkerheten i Lille er for dårlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Skuffende

Styreformannen skriver at vaktene på stadion var «uakseptable», etter at supportere kom seg inn med pyroteknikk. I tillegg var det utilstrekkelig adskillelse mellom engelske og russiske fans på stadion.

- Et fåtall av engelske fans var åpenbart involvert i noen av disse hendelsene, og det er utrolig skuffende for oss alle, men vær også klare over at tusenvis har oppført seg på en positiv måte.

Onsdag ønsket FA ifølge Dyke et alkoholforbud i vertsbyene velkommen.

- Særlig i Lille på onsdag, hvor mange engelske fans har blitt bedt om å samles foran torsdagens kamp mot Wales i Lens.

De engelske supporterne har blitt bedt om å holde seg i Lille, fordi Lens er en liten by.

BRUKTE TÅREGASS: Engelske supportere laget bråk utenfor en pup i Marseille, noe som fikk fransk politi til å bruke tåregass. Video: SNTV / AP Vis mer

150 topptrente «hooligans»

Det var på fredag og lørdag det franske politiet i Marseille måtte bruke tåregass på engelske supportere etter voldelige sammenstøt i byen. Engelske supportere mente det var de russiske supporterne som hadde startet bråket, og i går hevdet byens sjefsanklager at det var 150 russiske hooligans med slåssing som spesialitet som starta blodbadet på lørdag.

- De 150 supporterne var i virkeligheten hooligans. De var godt forberedt til de voldelige handlingene. Dette er ekstremt godt trente folk, sa Marseilles sjefsanklager, Brice Robin, på pressekonferansen.

UEFA har i ettertid av hendelsen truet med å kaste England og Russland ut av mesterskapet.

- Uefas eksekutivkomite har advart begge landenes fotballforbund om, uavhengig av avgjørelsene som tas av uavhengige instanser overfor hendelsene inne på stadion i går, at vi ikke vil nøle med å ilegge begge fotballforbundene ytterligere sanksjoner. Dette inkluderer potensiell diskvalifikasjon av begge lagene fra turneringa om slik vold skulle skje igjen, skrev Uefa, og oppfordrer fotballforbundene til å appellere til egne supportere om å oppføre seg pent.