IKKE OVER: John Terry ble frikjent i retten, men risikerer fortsatt FA-straff. Foto: SCANPIX/AFP/ WILL OLIVER
IKKE OVER: John Terry ble frikjent i retten, men risikerer fortsatt FA-straff. Foto: SCANPIX/AFP/ WILL OLIVERVis mer

FA sikter Terry for rasisme

Risikerer å bli straffet som Suarez.

(Dagbladet): Englands fotballforbund (FA) innledet i dag disiplinærsak mot Chelsea-kaptein John Terry for rasistiske kommentarer overfor QPR-spiller Anton Ferdinand, melder NTB.

Det skjer til tross for at den tidligere England-kapteinen ble frikjent i retten for de samme anklagene tidligere denne måneden.

FA har imidlertid gjort en egen undersøkelse og sett på bevisene på nytt, og valgte å sikte Terry.

- Det er blitt påstått at Terry brukte fornærmende og/eller krenkende ord overfor Queens Park Rangers' Anton Ferdinand. Slik oppførsel strider mot våre regler, skriver FA.

- Det er også kommet anklager om at ordene viser til Ferdinands etniske opphav og/eller hudfarge. Denne disiplinærsaken er et resultat av FAs langvarige gransking av saken og vil avgjøres ut fra fotballens regelverk.

Krever høring
Chelsea-kapteinen selv nekter for alt, og ber dermed ifølge klubbens hjemmesider om en personlig høring.

Rasismeanklagene stammer fra en seriekamp i oktober i fjor.

Straffesaken gjorde at forbundet måtte sette sin egen disiplinærprosess på vent. Da Terry ble frikjent i retten, kommenterte FA at forbundet tok utfallet til etterretning, men ønsket å gjøre en selvstendig vurdering av saken.

Strenge straffer
I desember i fjor dømte de Liverpool-spiss Luis Suarez til åtte kampers karantene og bot på 365 000 kroner for rasisme mot Patrice Evra.

Bevisene mot Terry må sies å være klarere enn de var i saken mot Suarez, selv om Chelsea-spilleren altså ble frifunnet i retten.

Terry mistet kapteinsbindet på det engelske landslaget i februar grunnet anklagene.