TAPTE MOT RUSSLAND: Det gikk et kollektivt sukk gjennom England da Sepp Blatter holdt fram lappen med Russland som arrangør for VM i 2018. Nå går FAs midlertidige styreformann av, i protest mot FIFA. Foto:  AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
TAPTE MOT RUSSLAND: Det gikk et kollektivt sukk gjennom England da Sepp Blatter holdt fram lappen med Russland som arrangør for VM i 2018. Nå går FAs midlertidige styreformann av, i protest mot FIFA. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZESVis mer

FA-sjef trekker seg i protest mot FIFA

- Kan ikke jobbe med folk man ikke kan stole på.

Styrelederen i Englands Fotballforbund (FA), Roger Burden, trekker seg fra vervet i protest mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Burden har vært midlertidig styreleder i FA, men har trukket sin søknad om å bli det permanent. Han sier han ikke lenger kan stole på FIFA etter at England tapte kampen om å bli vertsnasjon for VM-sluttspillet i 2018.

- Jeg forstår at en viktig del av å være i denne rollen er å samarbeide med FIFA. Jeg er ikke klar for å jobbe med folk jeg ikke kan stole på, og jeg har trukket mitt kandidatur, sier Burden.

Burden ble styreleder i FA i mai. Han skal fortsette i vervet fram til en erstatter er på plass.

FIFA valgte torsdag vertsnasjoner for VM i 2018 og 2022. Russland fikk VM i 2018, mens Qatar skal arrangere mesterskapet fire år senere.

(NTB)