- Få som slår Zlatan på ferdigheter

Heggelund svarte leserne om Serie A.

• Gå nederst i artikkelen for å sende inn spørsmål og lese svar!

(Dagbladet.no): Avslutningen på 2007-2008-sesongen ble en trist affære sett med asurblå øyne med fullstendig fravær av suksess i europacupene for italienske lag og et svært skuffende EM for landslaget.

Sesongen 2008-2009 skal den tapte ære gjenreises, og lag som Inter, Roma, Juventus, Fiorentina og Milan seiler fram som flaggskip og tittelaspiranter i en liga med flere spennende endringer siden Zlatan Ibrahimovic kom tilbake fra lengre tids skadefravær og banket inn to tittelvinnende scoringer mot Parma i mai og dermed snøt Roma for seriegull på oppløpssiden.

På lørdag sparker Sampdoria og regjerende seriemester Inter i gang årets sesong på Stadio Luigi Ferraris i Genova.

Nå kan du sende inn dine spørsmål til nordmannen som trolig følger Serie A aller tettest. Canal +-kommentator Per-Jarle Heggelund stiller til nettmøte på Dagbladet.no fredag klokken 12.

«Benvenuto, mister Mourinho» 

Av alle endringene har kanskje den aller mest interessante skjedd på sidelinjen: Den karismatiske portugiseren med den ualminnelig høye selvtilliten, José Mourinho, har inntatt managerstolen hos de tredoble seriemestrene Inter Milan.

«Nerazzuri», som opplevde en 16 år lang tørke med Scudetto-titler, har blitt mer blaserte etter siste års suksesser, og intet annet enn europeisk suksess er nok, skal Mourinho leve opp til de de skyhøye forventningene.

SUPERSTJERNE: Få, om noen, nyter samme stjernestatus i italiensk fotball som Zlatan Ibrahimovic (t.v.). Den svenske superspissen stiller skadefri i seriestarten mot Sampdoria etter en lang periode med kneplager. Foto: AFP/Scanpix
SUPERSTJERNE: Få, om noen, nyter samme stjernestatus i italiensk fotball som Zlatan Ibrahimovic (t.v.). Den svenske superspissen stiller skadefri i seriestarten mot Sampdoria etter en lang periode med kneplager. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Heggelund tror Inter har valgt rett mann til å lose skuta trygt i havn i Roma med forventet ankomst 27.mai; tid og sted for kommende sesongs Champions League-finale. 

- Han vet hvordan han skal vinne Champions League og råder også over et utrolig sterkt mannskap, påpeker Heggelund, som spår hard kamp også om den hjemlige tronen.

- Det går mot en utrolig spennende sesong, hvor så mye som fem lag kan vinne til slutt: Inter, Milan, Juventus, Roma og Fiorentina kommer alle til å være med i kampen.

Heggelund ser fram mot en sesong som han omtaler som begynnelsen på en ny æra hvor sårene er i ferd med å gro etter «Calciopoli», kampfiksingsskandalen som rystet landet for to år siden.

-Flere lag befinner seg i en transformasjonsprosess: Juventus ønsker å komme opp på nivået de var på, Fiorentina har et ungt og spennende lag på gang og Milan går for serien for første gang på mange år med tilvekster som Ronaldinho, Sjevtsjenko, Zambrotta og Flamini, påpeker Heggelund som årsaker til at flere lag kan komme til å melde seg på i kampen som i fjor stod mellom Inter og Roma.

Fire store

Ronaldinhos ankomst til «støvellandet» har kanskje vært sommerens mest profilerte transaksjon i fotball-Europa, men også norsk fotball har eksportert to mann til Serie A i John Arne Riise til Roma og Jo Inge Berget til Udinese. Dessuten har Alexander Søderlund byttet ut norsk tredjedivisjonsspill med Treviso i Serie B.

- Jo flere nordmenn, jo bedre for interessen, bemerker Heggelund, som til tross for blant annet Ronaldinhos ankomst gleder seg vel så mye til å se et firkløver av ikoniske klubbspiller i aksjon atter en gang.

- Få som slår Zlatan på ferdigheter

- Francesco Totti, Javier Zanetti, Alessandro Del Piero og Paolo Maldini betyr alt for klubbene sine og fansen. De er bedre enn noensinne og eksempler til etterfølgelse både på banen og utenfor, understreker Heggelund, som ikke vil gå med på at Serie A står for stram, defensiv organisering og lite scoringer.

- Dette henger utrolig nok igjen fra 60-tallets «Catenaccio» som var en defensiv måte å spille fotball på. Men det er altså snart 50 år siden, og tull fra a til å. De siste sesongene scores det mer mål i snitt i Serie A sammenlignet med La Liga og Premier League. Dessuten er italienske lag ikke defensive, de er bare så mye bedre enn de fleste til å forsvare seg, poengterer Canal+-kommentatoren.  

Hvem vinner Serie A? Hvem blir årets overraskelse? Blomstrer Zlatan under «il speciale uno»? Hvordan vil John Arne Riise omstille seg til spill i en ny liga? Hvem har gjort det beste kjøpet? Hvilken manager råder over de beste spillerne? Slår Ronaldinho til i nye omgivelser?

Send inn dine spørsmål nå!

RONALDINHOS NYE LEKEGRIND: Den brasilianske publikumsyndlingen Ronaldinho skal gjenerobre fotballtronen i Milan-drakt denne sesongen.
SERIE A-ORAKEL: Canal+-kommentator Per-Jarle Heggelund besvarer dine spørsmål fra fredag klokken 12 på Dagbladet.no.