Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA tiltaler Tottenham, Chelsea og Dembélé etter bråket i seriekampen

Skandalekampen får etterspill.

FINGRE I ØYET: Moussa Dembélé var invovlert i flere situasjoner med DIego Costa. Her er episoden FA nå reagerer på.Foto: Kevin Quigley/Daily Mail/ NTB Scanpix
FINGRE I ØYET: Moussa Dembélé var invovlert i flere situasjoner med DIego Costa. Her er episoden FA nå reagerer på.Foto: Kevin Quigley/Daily Mail/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leicester tok fortjent nok nesten all oppmerksomheten etter at Chelsea holdt Tottenham til uavgjort på Stamford Bridge mandag. 

Poengdelingen var nok til å sikre Leicester tidenes mest overraskende Premier League-triumf, og Leicester-spillernes feiring ble behørig nok viet mye oppmerksomhet. 

Men det svært så temperamentsfulle oppgjøret mellom de to London-lagene gikk ikke helt i glemmebøkene hos det engelske fotballforbundet, FA. 

Etter å ha brukt noen dager på å se gjennom opptakene fra kampen har FA bestemt seg for å tiltale både Tottenham og Chelsea som klubber, ettersom de ikke klarte å kontrollere verken spillere eller støtteapparatet på vei inn til pausen og etter kampen. 

Ved begge anledninger ble det basketak ved sidelinja og inne i spillertunnelen, og etter kampen var flere personer involvert i regelrette brytekamper. 

Scenene var stygge, mener FA, og har gitt klubbene frist til førstkommende mandag med å svare på tiltalen, skriver forbundet i en pressemelding, uten å antyde hvordan en eventuell reaksjon mot klubben vil være. 

I tillegg sikter FA Tottenham-spilleren Moussa Dembélé for å ha stukket fingrene i øynene på Diego Costa mens dommeren var opptatt med et annet basketak på banen. 

TV-bildene underveis viste Dembélé som tydelig stikker fingrene i øyet på Chelseas Costa, uten at dommeren fikk det med seg. Dermed blir det opp til et uavhengig panel bestående av tre tidligere toppdommere å avgjøre om Dembélé skal utestenges for den ufine oppførselen. 

Dembélé har frist til i morgen med å forklare seg overfor FA. 

Hele Norges coronakart