TOK FARVEL I DAG: Noen få timer før Dean Saunders ble presentert som ny Wolves-manager, dukket Ståle Solbakken opp på treningsfeltet for ta farvel med Kevin Doyle og de andre spillerne.  
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
TOK FARVEL I DAG: Noen få timer før Dean Saunders ble presentert som ny Wolves-manager, dukket Ståle Solbakken opp på treningsfeltet for ta farvel med Kevin Doyle og de andre spillerne. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

Få timer før Wolves presenterte sin nye manager, dukket Ståle opp på treningsfeltet

- Jeg har et godt forhold til 99 prosent av spillerne.

(Dagbladet): Lørdag kveld fikk Ståle Solbakken nådestøtet av Wolves-ledelsen, dråpen ble den ydmykende FA-cupexiten mot Luton fra femte øverste nivå.

I dag, to dager etter sparkingen, var nordmannen tilbake på treningsfeltet. Der tok han farvel med spillerne og andre klubbansatte.

- Det var fint. Vi har hatt et kjempebra miljø på treningsanlegget, og forsøkt å få det til sammen. Jeg har et godt forhold til 99 prosent av spillerne. Den biten har vært en god opplevelse hele veien. Og det gjelder ikke bare for spillerne, men like mye de andre jeg har jobbet sammen med. Alt fra banemannskapet til kantineansatte og de som jobber med akademiet. Det har vært et fint team, sier Solbakken til Dagbladet.

- Hvordan reagerte spillerne på å se deg?

- Jeg hadde fått det meste av reaksjoner på forhånd, de fleste har jeg mottatt på tekstmeldinger og sånn. I en spillergruppa på 25 er det sikkert noen som håper den nye manageren (Dean Saunders, journ.anm.) gir dem mer tillit, enten de liker ham eller ikke.

Slitasje i gruppa
Solbakken håpet inderlig å få bruke dette overgangsvinduet på å bringe inn noen nye ansikter i Wolves-stallen. Det inntrykket fikk han også fra eierne, men det ble brått stille etter de to strake hjemmetap mot Peterborough og Ipswich, der «Ulvene» presterte noe i nærheten av sesongverste.

Nordmannen har fortalt spillergruppa at det trengs utskiftninger, og at slitasje kan bli et problem i en klubb som har slitt med dårlige resultater over en lengre periode.

Det gjentok han også da han tok farvel med spillerne i dag.

- Han (Saunders) blir den fjerde manageren som jobber med omtrent de samme spillerne. Jeg har ikke tro på at Wolves kommer seg videre dit de vil uten å skifte en del av spillergruppa. Det er jeg nesten 100 prosent sikker på. Det har ingenting med å kritisere spillere å gjøre, det sa jeg også til dem i dag. Men det handler om at noen av dem trenger utfordringer et annet sted for å løfte seg. Det er ikke bare laget som står fast, det er også enkeltspillere. Det er en slitasje mellom enkeltspillere, publikum og klubben generelt. Jeg merket det selv da jeg var i Aalborg. «Jeg orker ikke en ny sesong her», tenkte jeg, for jeg trengte noe nytt. Det gjør noen av spillerne i Wolves også, sier Solbakken.

DEN NYE WOLVES-MANAGEREN: Tidligere Premier League-profil Dean Saunders (i midten). Foto: REUTERS
DEN NYE WOLVES-MANAGEREN: Tidligere Premier League-profil Dean Saunders (i midten). Foto: REUTERS Vis mer

- Hva slags spillergruppa er det Saunders overtar?

- Om to, tre uker ser det ålreit ut. Da er det fire spillere som kan være tilgjengelige igjen etter skader, i tillegg til at han sikkert har fått lovnader om noen nye spillere. Men spillerne trenger en seier nå, sier Solbakken.

Føler seg ikke sviktet
- Du sier at du har et godt forhold til spillerne, men føler du også at de har sviktet deg ute på banen?

- Sånn føler jeg det ikke. Engelsk presse er ikke som den norske. Hvis det ikke går bra, og du har hatt en halv diskusjon og det lekker ut, er det plutselig store overskrifter om ingenting. Et vanlig spillermøte etter en tapt kamp blir en svær greie. Om du spør spillerne hva som er forskjellen om fire uker, og de har vunnet fire kamper, vet du hva svaret blir. Men jeg vet at vi har jobbet godt sammen. Grunnen til at vi ikke har vunnet kamper, er jævla komplekst, sier han, og utdyper:

- Det spenner fra alt jeg har gjort feil, til dommeravgjørelser, flaks og uflaks, taktikk i et par kamper og enorme skader i midtbaneleddet. Vi har ikke hatt fire friske siden tidlig i september. Jeg har brukt Sigurdardson på kanten, jeg har brukt en back på kanten. Det er så sammensatt.

Flere av Solbakkens signeringer har knapt vært på banen på grunn av skader. Tongo Doumbia og Bakary Sako er to unntak.

- Peszko, Margreitter og Boukari har nesten ikke vært på banen, sier han.