IKKE UNITED MOT LIVERPOOL: Alex Ferguson (t.h.) understreker at rasismebeskyldningene mot Luis Suarez ikke er en feide mellom Liverpool og Manchester United.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
IKKE UNITED MOT LIVERPOOL: Alex Ferguson (t.h.) understreker at rasismebeskyldningene mot Luis Suarez ikke er en feide mellom Liverpool og Manchester United.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

- FA tok den riktige avgjørelsen

Ferguson mener Liverpool bør legge Suarez-dommen bak seg.

Følg romjulsfotballen fra England i Dagbladets fotballstudio.

(Dagbladet): Utestengelsen av Luis Suarez i åtte kamper for påståtte bemerkninger om Patrice Evras hudfarge har skapt steile fronter i engelsk fotball og sendt supporterne i skyttergravene.

Liverpool har markert sin ubetingede støtte til Suarez gjennom å sende ut en pressemelding hvor det blant annet ble sådd tvil om Evras troverdighet.

Dette ble fulgt opp ved at spillerne, såvel som manager Kenny Dalglish, ikledde seg t-skjorter med uruguayanerens bilde, navn og nummer.

De krasse formuleringene i pressemeldingen signert spillergruppa og opptrinnet under oppvarmingen på DW Stadium har blitt møtt med kritikk, særlig fra antirasistiske krefter, som mener Liverpool sender ut gale signaler i den pågående kampen mot rasisme innen fotballen.

STØTTEERKLÆRINGER: Luis Suarez' lagkamerater har uttrykt sin ubetingede støtte til uruguayaneren i form av både en felles pressemelding og spesiallagde t-skjorter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
STØTTEERKLÆRINGER: Luis Suarez' lagkamerater har uttrykt sin ubetingede støtte til uruguayaneren i form av både en felles pressemelding og spesiallagde t-skjorter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

At det fortsatt er et reelt problem ble tydeliggjort da den tidligere Liverpool-spissen Stan Collymore presenterte noen av de mest hatefulle og sjikanerende ytringene fra den mørkeste avgrunnen av folkedypet som har kommet til uttrykk på Twitter.

Patrice Evra og Manchester United har så langt forholdt seg tause etter at den nå påankede avgjørelsen ble kunngjort tidligere i uka, men nå tar sir Alex Ferguson bladet fra munnen.

- Åpenbar støtte Skotten støtter utestengelsen og bøtleggingen av Suarez, men forsøker også å avlive enkeltes oppfatning om at dette er et anliggende mellom to av Englands største fotballklubber.

- Vår støtte til Patrice har vært åpenbar fra første stund, og det er fortsatt det samme. Saken er avsluttet, og vi er fornøyde med at de kom fram til den riktige avgjørelsen. Dette handler ikke om Manchester United og Liverpool i det hele tatt. Det har ingenting med det å gjøre. Dette var en isolert episode der en enkeltperson ble utsatt for rasehets, sier Ferguson, ifølge The Guardian.

Samtidig går United-sjefen langt i å insinuere at Liverpool og Suarez bør legge saken død og komme seg videre, gjennom å vise til en episode som inntraff på Stamford Bridge for tre og et halvt år siden.

- Patrice ble suspendert etter en hendelse borte mot Chelsea hvor det var ingen andre tilstede bortsett fra en banemann og den fysiske treneren vår. Han ble utestengt i fire kamper, og vi var nødt til å vente i to uker før vi fikk innsyn i bevisene. Det forbløffet oss. Fire kampers karantene? Vi syntes det var langt i overkant for en bagatellmessig hendelse. Men det skjedde, og det er ingenting du kan gjøre med det, sier Ferguson, som avstår fra å kommentere Liverpools støtteerklæringer:

ÅTTE KAMPER: Luis Suarez er ilagt åtte kampers karantene for bemerkninger om Patrice Evras hudfarge.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
ÅTTE KAMPER: Luis Suarez er ilagt åtte kampers karantene for bemerkninger om Patrice Evras hudfarge.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Det trenger jeg ikke å snakke om. Jeg er fornøyd med måten jeg leder klubben min på.

- Ingen skade skjedd Det er imidlertid lite som tyder på at rivalen kommer til å slå seg til ro med at deres kanskje viktigste spiller står i fare for å miste åtte av 21 gjenværende seriekamper.

- Klubben har sendt ut en uttalelse og spillerne har tatt et standpunkt både visuelt og verbalt. Pressemeldingen kan umulig ha forårsaket noen problemer. Derfor tror jeg ikke spillerne har skapt trøbbel for FA verken gjennom uttalelsen eller t-skjortene. Dersom vi ikke er i trøbbel, lar vi det være med det, sier Kenny Dalglish, ifølge The Guardian.

Liverpool-manageren gir uttrykk for at han er misfornøyd med at straffen foreligger uten at noen av partene får innsyn i disiplinærkomiteens bevisførsel på en stund ennå. Samtidig føler han seg trygg på at Suarez vil stå oppreist gjennom stormen, og kommer ikke til å nøle med å bruke ham inntil en rettskraftig dom blir avsagt.

- Selvfølgelig ville vi vært saken foruten, men han har en sterk personlighet, og han har håndtert det godt så langt. Derfor forventer jeg at han fortsatt vil vise styrke. Om Luis er frisk og føler seg bra, vil vi vurdere å bruke ham helt fram til han eventuelt må sone karantene, sier Dalglish.