FA TREKKER STØTTEN: Det engelske fotballforbundet (FA) har foreløpig trukket sin støtte til Michel Platinis kandidatur som ny FIFA-president. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FA TREKKER STØTTEN: Det engelske fotballforbundet (FA) har foreløpig trukket sin støtte til Michel Platinis kandidatur som ny FIFA-president. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

FA trekker støtten til Platini

Etter den omstridte pengeutbetalingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det engelske fotballforbundet (FA) har foreløpig trukket sin støtte til Michel Platinis kandidatur som ny FIFA-president.

Det ble klart fredag etter et styremøte i FA. Avgjørelsen ble fattet etter at forbundet har mottatt mer informasjon rundt den omstridte pengeutbetalingen Platini er satt i forbindelse med.

FA har tidligere krevd en troverdig forklaring fra UEFA-presidenten på den 17 millioner kroner store utbetalingen fra FIFA i 2011. Det har de nå fått, og resultatet ble at forbundet valgte å utsette støtten til franskmannen.

- Som et resultat av det som nå har kommet fram i denne informasjonen, har styret i FA bestemt at de må trekke sin støtte til Mr. Platinis kandidatur. Vi vil vente til prosessen er blitt avgjort, og han er blitt renvasket, heter det i en pressemelding.

Platini er sammen med blant andre sittende FIFA-president Sepp Blatter suspendert i 90 dager av FIFAs etiske komité i forbindelse med etterforskningen rundt påstandene om korrupsjon i FIFA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer