FA TREKKER STØTTEN: Det engelske fotballforbundet (FA) har foreløpig trukket sin støtte til Michel Platinis kandidatur som ny FIFA-president. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FA TREKKER STØTTEN: Det engelske fotballforbundet (FA) har foreløpig trukket sin støtte til Michel Platinis kandidatur som ny FIFA-president. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

FA trekker støtten til Platini

Etter den omstridte pengeutbetalingen.

Det engelske fotballforbundet (FA) har foreløpig trukket sin støtte til Michel Platinis kandidatur som ny FIFA-president.

Det ble klart fredag etter et styremøte i FA. Avgjørelsen ble fattet etter at forbundet har mottatt mer informasjon rundt den omstridte pengeutbetalingen Platini er satt i forbindelse med.

FA har tidligere krevd en troverdig forklaring fra UEFA-presidenten på den 17 millioner kroner store utbetalingen fra FIFA i 2011. Det har de nå fått, og resultatet ble at forbundet valgte å utsette støtten til franskmannen.

- Som et resultat av det som nå har kommet fram i denne informasjonen, har styret i FA bestemt at de må trekke sin støtte til Mr. Platinis kandidatur. Vi vil vente til prosessen er blitt avgjort, og han er blitt renvasket, heter det i en pressemelding.

Platini er sammen med blant andre sittende FIFA-president Sepp Blatter suspendert i 90 dager av FIFAs etiske komité i forbindelse med etterforskningen rundt påstandene om korrupsjon i FIFA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram