- FA vil gi Liverpool plassen i Champions League

Men ligaen holder med Everton.

(Dagbladet.no): Ikke glem, først må Liverpool vinne hele Champions League. Ikke før det blir denne problemstillingen aktuell: Skal tittelholderen eller laget på fjerdeplass i serien få den fjerde engelske plassen i Europas gjeveste turnering?

Akkurat nå er det Everton som har stø kurs mot Champions League. Men de kan altså trues av byrivalen.

I hvert fall hvis FA (det engelske fotballforbundet) virkelig har bestemt seg.

Ifølge londonavisa Evening Standard heller FA mot å gi Liverpool plassen, hvis Riise og co. går til topps i Champions League.

FAs direktør heter Brian Barwick, og det sies at han er Liverpool-supporter...

Ligaen vil droppe mesteren

Forbundet møter hard motstand i Premier League, som vil beskytte lagene som har slitt gjennom en hel sesong i ligaen for å oppnå kvalifisering.

Det europeiske fotballforbundet har allerede avvist at engelskmennene kan få en ekstra femteplass i turneringen, og overlater ansvaret for å plukke ut fjerdelaget til nettopp FA.

BYKAMP: Everton-fansen frykter det verste, at Liverpool vinner Champions League og rapper plassen i Champions League. Her scorer Steven Gerrard i derbyet i mars. Foto: SCANPIX/EPA
BYKAMP: Everton-fansen frykter det verste, at Liverpool vinner Champions League og rapper plassen i Champions League. Her scorer Steven Gerrard i derbyet i mars. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Slik kan Everton få smellen Real Zaragosa mottok i 2001, da Real Madrid ble prioritert foran av det spanske fotballforbundet.

Liverpool er klare

Men ifølge londonavisa mener FA at det bare er rettferdig at en regjerende mester får plass i neste års Champions League.

Saken skal drøftes på FAs møte i morgen, men en avgjørelse blir ikke tatt før dilemmaet oppstår.

En overbevisende Chelsea-seier i kveld løser floken for Everton, eller eventuelt Bolton som har sjetteplassen med tre ligakamper igjen.

For Liverpool akter uansett ikke å frasi seg noe dersom de vinner Champions League.

- Hvis du vinner et trofé, så må du få forsvare det, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.