Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA vil granske Fergusons dommer-raseri

Etter lørdagens cuptap.

(Dagbladet.no): Portsmouth slo ut Manchester United i FA-cupens kvartfinale i går. Nå risikerer United-sjef Alex Ferguson i tillegg å få svi på pungen for utskjellingen av dommeren i etterkant av kampen.

- Vi er klar over kommentarene og vil vurdere dem, sier en talsmann for FA ifølge nyhetsbyrået Press Association.

Kampen ble avgjort etter at United-keeper Tomasz Kuszczak ble utvist og Pompey fikk straffe. Nødkeeper Rio Ferdinand slapp inn.

- Fullstendig latterlig

Men det var en annen situasjon som fikk Ferguson til å frese mot kampleder Martin Atkinson spesielt og dommerstanden generelt.

Etter sju minutter mente United de skulle hatt straffespark da Cristiano Ronaldo gikk i bakken etter et sammenstøt med Sylvain Distin. Ferguson sparte ikke på kruttet da han kommenterte episoden på Manchester Uniteds egen TV-kanal

- Det er fullstendig latterlig. Jeg kan ikke forklare det. Managere får sparken for slike ting, mens han kommer til å dømme en kamp neste uke, sa Ferguson

Han nøyde seg ikke med å kritisere Atkinson, men også mangelen på vurderingen av dommere - og dermed forbundets dommersjef Keith Hackett.

KLAR TALE: United-manager Alex Ferguson klager sin nød til fjerdedommeren. Nå risikerer han straff for dommerslakten på MUTV etter kampen. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
KLAR TALE: United-manager Alex Ferguson klager sin nød til fjerdedommeren. Nå risikerer han straff for dommerslakten på MUTV etter kampen. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix Vis mer

Redknapp uenig

- Han gjør ikke jobben skikkelig, og trenger å bli vurdert. Jeg blir vurdert som manager, spillere blir vurdert, dommere burde vurderes skikkelig av de rette folkene. Den forestillingen i dag burde ikke bli akseptert i idretten vår, sa Ferguson.

Motstander-manager Harry Redknapp var ikke overraskende uenig med Ferguson i vurderingen av situasjonen i starten av kampen.

- Jeg synes ikke det var straffe. Jeg synes dommeren gjorde helt rett. Hvis det var en straffe, skulle jeg vært den første til å si «vil slapp billig unna den», sier Redknapp.

PA skriver at dersom Ferguson blir dømt for uttalelsene, er bøter den mest naturlige straffereaksjonen.

image: FA vil granske Fergusons dommer-raseri
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media