Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA vil ha pøblene utestengt på livstid

Rasisme, vold og opptøyer skjemmet Upton Park.

KNUST: West Hams Jack Collison valgte å spille kampen mot Millwall til tross for at han mistet faren sin i en motorsykkelulykke i helga. Under kampen ble han tvunget til å trygle banestormende fans om å komme seg tilbake på tribunen. Collison forlot banen oppløst i tårer. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird
KNUST: West Hams Jack Collison valgte å spille kampen mot Millwall til tross for at han mistet faren sin i en motorsykkelulykke i helga. Under kampen ble han tvunget til å trygle banestormende fans om å komme seg tilbake på tribunen. Collison forlot banen oppløst i tårer. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird Vis mer

(Dagbladet.no): Gårsdagens ligacupoppgjør mellom London-rivalene West Ham og Millwall på Upton Park ble skjemmet av voldsscener de fleste hadde håpet var et tilbakelagt stadium i engelsk fotballhistorie.

Knivstikking, dartpilkasting og banestorming etterlot flere mennesker skadd, og flere personer ble kjørt til sykehus etter bråket innenfor og utenfor stadionmurene.

- Vi fordømmer fullstendig all uroen som oppsto på Upton Park i kveld, både utenfor og inne på stadion, sier en talsmann for det engelske fotballforbundet FA, ifølge Independent.

- Vi vil nå samarbeide med alle parter, både politiet og klubbene, for å få klarhet i fakta rundt hendelsene. Vi har store forventninger om at alle synderne vil bli utestengt fra fotball for alltid, sier FA-talsmannen.

Begge klubber risikerer nå store bøter, i tillegg til at seksjoner på Upton Park kan bli stengt.

Etterforsker rasisme
Det oppsto bråk flere steder rundt Upton Park allerede tre timer før kampen, og flere hundre personer var ifølge britiske medier involvert i sammenstøtene.

Også inne på stadion var det ved flere ganger uroligheter og supporterne stormet banen ved to anledninger. Den siste gangen løp spillerne inn i garderoben for å komme seg unna.

Ifølge BBC ble en mann (44) knivstukket i brystet før kampen. Han ble kjørt til sykehus, og tilstanden hans er stabil.

OPPTØYER: Politiet stengte Upton Park-stasjonen og en rekke personer ble arrestert. Bråket startet nesten tre timer før kampstart og pågikk et godt stykke inn i kampen. Etter kampslutt var opptøyspoliti utplassert langs alle gater rundt stadion. Foto: SCANPIX/AP/Dominic Lipinski
OPPTØYER: Politiet stengte Upton Park-stasjonen og en rekke personer ble arrestert. Bråket startet nesten tre timer før kampstart og pågikk et godt stykke inn i kampen. Etter kampslutt var opptøyspoliti utplassert langs alle gater rundt stadion. Foto: SCANPIX/AP/Dominic Lipinski Vis mer

- Det kan virke som bråket har vært planlagt, sier en talsmann for Metropolitan Police ifølge Press Association.

Mursteiner ble kastet gjennom pubvinduer utenfor stadion, og det er også rapportert om skader som følge av dartpilkasting.

I tillegg etterforsker FA nå påstander om at West Ham-spiss Carlton Cole ble utsatt for grov rasistisk hets fra Millwall-supportere. Cole reagerte med en obskøn gest mot de drøyt 2000 bortesupporterne før han ble byttet ut i gårsdagens kamp.

West Ham-manager Gianfranco Zola forklarte senere byttet med at Cole var sliten.

Vil ikke kritisere egne fans
De styggeste scenene inne på stadion oppsto da Junior Stanislas utliknet for West Ham fem minutter før full tid. Hundrevis av hjemmefans stormet banen for å oppsøke bortesupporterne, og politi og vaktmannskaper ble omringet av de rivaliserende supporterne.

Flere gjenstander ble også kastet da supportere stormet banen på ny da Stanislas scoret West Hams andre fra straffemerket i ekstraomgangene. På det tidspunktet samlet Millwall-spillerne seg ved garderobene for å diskutere hvorvidt de skulle fortsette kampen.

- De samlet seg for å vurdere situasjonen. Det var mye folk på banen. Det var bare fornuftig for å la vaktene gjøre jobben sin, sier Millwall-manager Kenny Jackett.

RASISMEANKLAGER: FA vil også etterforske påstander om at Carlton Cole ble utsatt for grov rasistisk hets fra Millwall-fansen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird
RASISMEANKLAGER: FA vil også etterforske påstander om at Carlton Cole ble utsatt for grov rasistisk hets fra Millwall-fansen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird Vis mer

Han lot være å kritisere sitt eget lags supportere i går kveld, og pekte i stedet på at bortefansen hadde blitt værende på plassene sine.

Heller ikke West Ham-manager Gianfranco Zola ville kritisere sine egne fans, men sier samtidig at han vil stille seg bak en FA-etterforskning av hendelsene.

- Hva kan jeg si? Jeg er en idrettsmann. Dette er definitivt ikke bra for fotballen. Jeg har aldri sett liknende i mine syv år i Chelsea og 11 måneder i West Ham, sier Zola.

Collison i tårer
Kampen endte til slutt 3-1 til hjemmelaget.

West Hams Jack Collison, hvis far ble drept i en motorsykkelulykke i helga, forlot banen oppløst i tårer etter at en i utgangspunktet følelsesladd kamp i tillegg ble skjemmet av voldsscener.

Collison var en av dem som tryglet supporterne om å komme seg tilbake på tribunen.

- Jack fortalte meg at han ønsket å være med. Ikke mange andre ville gjort det samme, sier Gianfranco Zola.

SANKSJONER: Flere ble arrestert i går kveld, og begge klubbene risikerer nå store bøter. I tillegg kan deler av Upton Park bli stengt. Foto: SCANPIX/AP/Nick Potts
SANKSJONER: Flere ble arrestert i går kveld, og begge klubbene risikerer nå store bøter. I tillegg kan deler av Upton Park bli stengt. Foto: SCANPIX/AP/Nick Potts Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media