FA vil ikke straffe de Jong for leggbrekker-taklingen

Kan ikke overprøve dommeren.

VELBRUKT BILDE: Til et eventuelt søksmål fra Marseille er et faktum, er saken mot Manchester Citys Nigel de Jong lagt død for denne gang. Hatem Ben Arfa har fortsatt seks måneder med rehabilitering å se fram til.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
VELBRUKT BILDE: Til et eventuelt søksmål fra Marseille er et faktum, er saken mot Manchester Citys Nigel de Jong lagt død for denne gang. Hatem Ben Arfa har fortsatt seks måneder med rehabilitering å se fram til.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

||| (Dagbladet): Det engelske fotballforbundet FA vil ikke straffe Nigel de Jong etter taklingen som brakk leggen til Hatem Ben Arfa på to steder da Manchester City og Newcastle møttes 3. oktober.

Ben Arfa fikk ikke engang frispark i situasjonen, men som ventet er det nettopp det at dommer Martin Atkinson der og da vurderte situasjonen som lovlig, som gjør at Newcastles ønske om straff i ettertid ikke fører fram.

- Vi har svart Newcastle og vår innstilling er at vi ikke har myndighet til å gripe inn i etterkant, sier en talsmann for FA til Daily Telegraph.

- Det er et grunnprinsipp at dommeren tar avgjørelsene, og vi kan ikke overprøve disse. Dommeren så episoden, vurderte den, og vi kan ikke endre på det, sier talsmannen.

Hatem Ben Arfa må trolig klare seg uten fotball i seks måneder på grunn av det stygge beinbruddet.

Franskmannens eier, Marseille, har varslet søksmål mot Nigel de Jong, som også mistet plassen på landslaget på grunn av kvestetaklingen på Ben Arfa.

De Jong utmerket seg også med tøft spill i sommerens VM-sluttspill da han i finalen mot Spania stemplet Xabi Alonso med et karatespark i magen. Alonso karakteriserte taklingen «som den mest smertefulle han hadde vært borti».

I mars taklet han også den amerikanske landslagsspilleren Stuart Holden slik at han brakk foten.

Manchester Citys manager Roberto Mancini har i motsetning til Nederland-sjef Bert van Marwijk støttet de Jong fullt ut etter hendelsen i kampen mot Newcastle.