Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA vil straffe Adebayor

Tiltalt både for feiring og spark mot van Persie.

HOVERTE FORAN ARSENAL-FANSEN: Emmanuel Adebayor klarte ikke styre seg da han scoret mot gamleklubben på lørdag, og han løp over hele banen for å juble foran Arsenal-supporterne. Foto: AFP
HOVERTE FORAN ARSENAL-FANSEN: Emmanuel Adebayor klarte ikke styre seg da han scoret mot gamleklubben på lørdag, og han løp over hele banen for å juble foran Arsenal-supporterne. Foto: AFP Vis mer

||| (Dagbladet.no) Manchester City-spiss Emmanuel Adebayor blir trolig straffet av det engelske fotballforbundet (FA) for begge de to punktene han ble anklaget for under kampen mot gamleklubben Arsenal lørdag.

Togoleseren løp 90 meter for å feire en scoring foran Arsenal-fansen, og traff også tidligere spissmakker Robin van Persie i ansiktet med støvelen.

FA sier i en pressemelding at de tiltaler Adebayor for voldelig opptreden for episoden med van Persie.

Dommer Mark Clattenburg har sagt til forbundet at han ikke så hendelsen, men at han ville gitt rødt kort om han hadde fått den med seg.

Adebayor blir også tiltalt for feiringen foran Arsenals supportere etter 3-1-scoringen.

SCORINGEN: Her har Emmanuel Adebayor scoret mot Arsenal - og han starter på løpeturen til motsatt side av banen. Foto: AFP
SCORINGEN: Her har Emmanuel Adebayor scoret mot Arsenal - og han starter på løpeturen til motsatt side av banen. Foto: AFP Vis mer

Det satte sinnene i kok på kortsida, og det haglet ting fra tribunen mot den tidligere Gunners-spilleren. Flere av supporterne så ut til å være på vei ut på banen for å ta den tidligere Emirates-helten.

Får skylda av politiet
Adebayor var ingen populær mann i Arsenal-kretsene før kampen, og gjestesupporterne lot togoleseren høre hva de synes om ham. Og verre ble det.

Fotballforbundet har gransket to situasjoner fra 4-2-kampen på City of Manchester City Stadium - der Adebayor var sentral i begge:

BRÅK: Arsenal-supporterne ble rasende da Emmanuel Adebayor kastet seg ned foran dem, og flere var tilsynelatende på vei inn på banen. Foto: AP
BRÅK: Arsenal-supporterne ble rasende da Emmanuel Adebayor kastet seg ned foran dem, og flere var tilsynelatende på vei inn på banen. Foto: AP Vis mer

• Etter 72 minutter traff han Robin van Persie i ansiktet med knottene. Arsenal-spissen hevder Adebayor forsøkte å skade ham med vilje.

• Åtte minutter etter headet han inn 3-1 for City, og la ut på en 90 meters løpetur for å si takk for sist til Arsenal-fansen. Gjenstander kom flyvende inn på banen - og etter kampen forklarte han at følelsene tok overhånd.

Politiet gikk i går ut og ga Adebayor skylda for bråket i Arsenal-svingen, hvor blant annet en vakt ble slått bevisstløs av en flyvende gjenstand.

SKADD: En av vaktene ble slått bevisstløs av en gjenstand som ble kastet fra tribunen. Foto: AP
SKADD: En av vaktene ble slått bevisstløs av en gjenstand som ble kastet fra tribunen. Foto: AP Vis mer

Dagens tiltaler fra FA betyr med all sannsynlighet at Adebayor får karantene, selv om spillerforeningen og flere fotballpersonligheter i dag tar ham i forsvar.

- Ble sjikanert
Adebayor selv sier at adrenalinet sendte ham City of Manchester Stadium på langs og han understreker at han ikke hadde noen intensjoner om å skade van Persie.

City-manager Mark Hughes forsvarer Adebayor, selv om han skjønner at saken har skapt diskusjon i England.

SPARKET I ANSIKTET: Robin van Persie fikk et ublidt møte med knottene til Emmanuel Adebayor. Foto: EPA
SPARKET I ANSIKTET: Robin van Persie fikk et ublidt møte med knottene til Emmanuel Adebayor. Foto: EPA Vis mer

- Emmanuel Adebayor ble utsatt for utrolig mye sjikane fra kampstart og han står på at han ikke hadde onde hensikter da han taklet Robin Van Persie. Han beklaget seg også da han ga ham en klem etter kampen. Dommeren sto godt plassert og ga ikke noen av dem gult eller rødt kort, sier Hughes til klubbens hjemmeside.

Om scoringsfeiringen sier Hughes følgende:

- Vi forventer god oppførsel av spillerne våre, og det er lett i ettertid - når adrenalinet har sunket - å si hva spillerne bør og ikke bør gjøre i slike situasjoner. Ade unnskyldte seg umiddelbart, sier City-sjefen.

MED VILJE? Robin van Persie påstår at Emmanuel Adebayor sparket ham i ansiktet med vilje. Foto: REUTERS
MED VILJE? Robin van Persie påstår at Emmanuel Adebayor sparket ham i ansiktet med vilje. Foto: REUTERS Vis mer

Adebayor er ikke den første spilleren som bevisst som provoserer andre lags fans. Gary Neville fikk ei bot på 60 000 kroner for å ha gestikulert foran Liverpool-supportere i 2007, etter et Manchester United-mål.

PS! Telegraph kårer Adebayor-feiringen til den sjette mest provokative handlingen på britiske fotballbaner. Og vinneren - Eric Cantonas karatespark, selvfølgelig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media