Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA vil straffe Cole etter Twitter-utbruddet

Skjelte ut forbundet.

KAN STRAFFES: Ashley Cole spilte hele kampen da Chelsea slo Norwich i helga, men fikk vel så mye oppmerksomhet for utbruddet mot FA dagen før. Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
KAN STRAFFES: Ashley Cole spilte hele kampen da Chelsea slo Norwich i helga, men fikk vel så mye oppmerksomhet for utbruddet mot FA dagen før. Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet FA vil straffe Ashley Cole etter utbruddet Chelsea-backen kom med før helga.

- «Hahahahaa, well done #fa I lied did I, #BUNCHOFTWATS», skrev Cole på Twitter, som reaksjon på at han ble beskyldt for å ha endret forklaring i forbindelse med rasismesaken mot John Terry.

Cole slettet senere meldingen og beklaget, men blir likevel straffet av klubben.

Nå tar også forbundet affære, og Chelsea-backen siktes ifølge en pressemelding for «å ha bragt sporten i vanry», som det gjerne heter.

FA har også tidligere reagert mot spilleres utbrudd på Twitter.

Manchester Uniteds Rio Ferdinand ble for eksempel ilagt en bot på 45 000 pund (cirka 418 000 kroner) og gitt en advarsel om sin framtidige opppførsel av Det engelske fotballforbundet (FA), etter en kommentar på Twitter som betegnet nettopp Chelsea-backen Ashley Cole som en «choc ice», et slangutrykk for å si at noen er svart på utsiden og hvit på innsiden.

Cole har til 11. oktober på å svare på anklagene.

Ashley Cole spilte hele kampen da Chelsea slo Norwich 4-1 lørdag. Han er tatt ut i Englands tropp som møter San Marino og Polen til VM-kvalifiseringskamper 12. og 16. oktober.