KRANGLETE: Chelsea-manager Jose Mourinho i diskusjon med fjerdedommer Trevor Kettle før han ble sendt på tribunen under kampen mot Cardiff. Foto: Alastair Grant, AP / NTB Scanpix
KRANGLETE: Chelsea-manager Jose Mourinho i diskusjon med fjerdedommer Trevor Kettle før han ble sendt på tribunen under kampen mot Cardiff. Foto: Alastair Grant, AP / NTB ScanpixVis mer

FA vil straffe Mourinho for upassende oppførsel

Endte blant fansen på tribunen.

(Dagbladet): Chelsea-manager Jose Mourinho risikerer straff for upassende oppførsel etter kranglingen med dommerne under kampen mot Cardiff i helga.

Mourinho avsluttet kampen sittende ved siden av 17-åringen Sean Buxton, som ble en twitter-helt da han delte et bilde av seg og sjefen sjøl.

Det engelske fotballforbundet (FA) er ikke like begeistret for portugiserens oppførsel, som førte til at dommer Anthony Taylor valgte å henvise Mourinho til en sitteplass blant tilskuerne.

I dag har FA åpnet sak mot Mourinho, som dermed risikerer mer tid på tribunen. Det så tilsynelatende ut til at han trivdes brukbart der oppe. Det ble tatt bilder av Mourinho der han jublet side om side med supporterne for scoring i 4-1-seieren.

Men da han ankom flyplassen i Düsseldorf underveis til morgendagens Champions League-kamp mot Schalke, avviste han at han hygget seg.

- Å sitte sammen med fansen var ikke morsomt. Det er frustrerende. Du ønsker å kommunisere med spillerne, men du kunne ikke gjøre det, sier han ifølge BBC.

Mourinho skal ha brukt kjeft fordi han mente Cardiff halte ut tida.

- Om jeg var på den kampen og hadde betalt for billetten min, ville jeg vært oppgitt over at hver gang ballen var ute eller stoppet og motstanderen vår skulle sette igang igjen, tok det i gjennomsnitt 21,5 sekunder. Det er bortkastede penger. Om du ganger det med det antallet ganger kampen ble stoppet, betaler du for 90 minutter, men ser 55 eller 60. For meg er det å bryte reglene.

Om sin egen utvisning, sier han:

- Jeg vet ikke hvorfor dommeren hindret meg i å gjøre jobben min.

Chelsea-manageren har frist torsdag ettermiddag på å svare på anklagen fra FA.