Fabian Stang nekter ansatte å se OL på jobb

Oslos ordfører Fabian Stang (H) har gitt beskjed om at de ansatte i kommunen ikke får se OL-sendingene på TV i arbeidstiden. Uklokt, mener LO-leder Gerd Kristiansen.

VIL IKKE: Ordfører Fabian Stang setter grenser for 55 000 ansatte i Oslo kommune under OL-ukene.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL IKKE: Ordfører Fabian Stang setter grenser for 55 000 ansatte i Oslo kommune under OL-ukene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Ja, vi er nødt til å være litt strenge. Vi har en jobb å gjøre for dem som trenger oss og vi er nødt til å sette grenser, sier Stang til VG.

Han sier dermed nei til at 55.000 ansatte i Oslo kommune skal få se på OL fra Sotsji i arbeidstiden de kommende to-tre ukene.

- OL varer i to og en halv uke og sendingene går i stor grad på dagtid. Da kan vi ikke si ja til at de ansatte skal få se på. Våre ansatte er nødt til å være lojale mot dem vi skal hjelpe: de syke, de eldre og alle andre som trenger vår hjelp og service, sier Stang, som selv kjemper hardt for at Oslo skal få vinterlekene i 2022.

Reagerer Stang sier nei selv til spennende innspurter, men sier imidlertid at han ikke legger seg opp i hva folk velger å gjøre i pauser.

LO-leder Gerd Kristiansen reagerer på Stangs bastante OL-nekt.

- OL kommer bare hvert 4 år. Og særlig vinter-OL er et arrangement som rører ved den norske folkesjela. Dette er en lite moderne tilnærming av Stang. Jeg tror ikke det er klokt av arbeidsgivere å være så bastante som det Oslos ordfører er, sier Kristiansen.

- Selvsagt skal man ikke la OL gå ut over innbyggernes velferdstjenester, men her må man anstrenge seg for å finne løsninger, i både kommunale og private virksomheter, sier hun. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.