Fabian Stang nekter ansatte å se OL på jobb

Oslos ordfører Fabian Stang (H) har gitt beskjed om at de ansatte i kommunen ikke får se OL-sendingene på TV i arbeidstiden. Uklokt, mener LO-leder Gerd Kristiansen.

VIL IKKE: Ordfører Fabian Stang setter grenser for 55 000 ansatte i Oslo kommune under OL-ukene.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL IKKE: Ordfører Fabian Stang setter grenser for 55 000 ansatte i Oslo kommune under OL-ukene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Ja, vi er nødt til å være litt strenge. Vi har en jobb å gjøre for dem som trenger oss og vi er nødt til å sette grenser, sier Stang til VG.

Han sier dermed nei til at 55.000 ansatte i Oslo kommune skal få se på OL fra Sotsji i arbeidstiden de kommende to-tre ukene.

- OL varer i to og en halv uke og sendingene går i stor grad på dagtid. Da kan vi ikke si ja til at de ansatte skal få se på. Våre ansatte er nødt til å være lojale mot dem vi skal hjelpe: de syke, de eldre og alle andre som trenger vår hjelp og service, sier Stang, som selv kjemper hardt for at Oslo skal få vinterlekene i 2022.

Reagerer Stang sier nei selv til spennende innspurter, men sier imidlertid at han ikke legger seg opp i hva folk velger å gjøre i pauser.

LO-leder Gerd Kristiansen reagerer på Stangs bastante OL-nekt.

- OL kommer bare hvert 4 år. Og særlig vinter-OL er et arrangement som rører ved den norske folkesjela. Dette er en lite moderne tilnærming av Stang. Jeg tror ikke det er klokt av arbeidsgivere å være så bastante som det Oslos ordfører er, sier Kristiansen.

- Selvsagt skal man ikke la OL gå ut over innbyggernes velferdstjenester, men her må man anstrenge seg for å finne løsninger, i både kommunale og private virksomheter, sier hun. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer